Durva! Lemondtak a segélyről, hogy ne kelljen dolgozni
Kazinczi Kata

Dombóvár: Öszesen 106 dombóvári és környékbeli embert foglalkoztatnak a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (DDRMK) majd' 40 millió forintos támogatásának köszönhetően. Nem mindenki él azonban a munkalehetőséggel.

A közhasznú program április 15-ig tart – mondta Szarvas Antal, a DDRMK Dombóvári kirendeltségének vezetője a programindítón. A munkalehetőséget főként a rendszeres szociális segélyezetteknek ajánlották fel, ők így a havi 26 ezer forintos segély helyett közel 57 ezer forintért dolgozhatnak.

Feladataikat öt pontban határozták meg: ároktisztítás, járdaépítés és –javítás, hulladékgyűjtés, a temetők karbantartása és az önkormányzati épületek javítása.

Dombóváron a programra a Roma Közhasznú Alapítvány (Kuruc.info: ha bárkinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy drágáim mind cigányok...) pályázott és a Város és Lakásgazdálkodási Kht. bonyolítja le.

Birtalan József programkoordinátor elmondta, 20-25 szociális segélyben részesülő nem élt a felkínált munkalehetőséggel. Volt, aki egészségügyi állapotára hivatkozott, mások rangon alulinak érezték az utcán végzett munkát (Kuruc.info: mi kell, vezérigazgatói állás? A te "iskolázottságoddal", analfabéta putris?). Tőlük 12 hónapra megvonják a szociális segélyt.

(a TEOL egy az egyben átvett cikke; vannak kommentárok)