A Függelékben (alul) teljességében szereplő (HVG-s) cikk utolsó két bekezdése különös figyelmet érdemel:

"A főrendőr a hvg.hu-nak szót ejtett a nagy felháborodást kiváltó esetekről is. Az ismert, hogy megvannak a pátkai és a székesfehérvári Molotov-koktélos támadás elkövetői. Az előbbinél két család vitája vezetett a történtekhez, az utóbbinál, ahol egy kislány megsérült, etnikai indíttatású volt a magukat skinheadnek valló tettesek támadása."

1.)    Nicsak! A pátkai támadás nem etnikai alapú (gyengébbek kedvéért: rasszista) volt? Ugyanazt kérdezzük, mint egy órával ezelőtt Fényeslitke kapcsán is: tessék mondani, Mohácsi Viktória, a Roma Magazin stábja, Kolompár Orbán, Horváth Aladár és a többi közpénzeken hízlalt hazaáruló bocsánatot kér majd a pátkai vádaskodás miatt?
2.)    Bencze Úr! Nem tudom, ön mennyire jól értesült. Egyetlen egy újságban, médiumban sem volt szó ugyanis arról, hogy Székesfehérvárott molotovoztak volna. (Lásd pl. EZT - hol van itt szó kődobáláson kívül másról?) Honnan az infó?

Ennyire "megbízható" vajon a többi információja is; pl. az, hogy "magukat skinheadnek vallották"? Ennyire hülyék nem lehetnek a srácok: biztos tudják, hogy – ha igaz is, hogy skinek (én nem hiszem, olyan kevesen vannak már) – ilyet nem szabad bevallani. Azaz: az igencsak valószínűsíthető, hogy volt annyi eszük, hogy magukra terhelőt nem vallottak.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy kis védencei is szívesen dobálóznak kövekkel. Szinte naponta idézünk olyan híreket, amelyek ilyen dobálózásokról, mint a cigányság nemzeti sportjáról tudósítanak (az egyik legújabb kapcsán lásd EZT). Tessék mondani, ők szabadon dobálhatnak buszokat, embereket, vonatokat; ha meg (ellenkező felállásban) egy fehér dob meg egy cigányt, arra rögtön ráhúzzák az "etnikai támadást" meg leskinheadezik az elkövetőt? Nagyon bűzlik ez a kettős mérce!

"A tarnabodi Molotov-koktéllal, fegyverrel elkövetett bűneset miatt hárman ülnek előzetesben. A pécsi, nagycsécsi ügyekben pedig folyik a nyomozás, csakúgy mint a kiskunlacházi lány megölése kapcsán. „Cáfolom, hogy az utóbbiban három roma fiatal lett volna az elkövető. A hírbehozottak még a poligráfos vizsgálatot is vállalták, hogy igazolják ártatlanságukat. Ez és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kizárható, hogy ők a tettesek.”"

1.)    Tarnabod: "valamiért" nem tette hozzá Bence, hogy cigányok az elkövetők. Vajon miért védi ennyire az érinthetetleneket? Pedig ezt még a Népszabadság és egy sereg baloldali lap is megírta (lásd EZT).
2.)    Egy kis nyelvészkedés: mit is jelent az, hogy "Cáfolom, hogy az utóbbiban három roma fiatal lett volna az elkövető"? Igen, azt, hogy lehet egy, kettő, négy vagy több roma fiatal.
3.)    És mit jelent az, hogy "A hírbehozottak még a poligráfos vizsgálatot is vállalták, hogy igazolják ártatlanságukat. Ez és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kizárható, hogy ők a tettesek." Ha ez igaz is (és nem megint hazudoznak rendőreink – lásd, milyen szépen Molotovot és skinheadeket hazudott Szfehérvárra Bence!), akkor még simán jelentheti azt, hogy az ottani párszáz cigány közül bárki más. Azaz: ez a mondat sem jelenti azt, hogy nem cigány volt az elkövető.

Az pedig, hogy cigány volt-e vagy sem, egyértelműen látható abból, hogy Mohácsi és bandája milyen nagy kussban van az eset óta, ill. hogy milyen szépen "eltűnt" jópár cigánycsalád KKLacházáról. Ahogy, ugyebár, közvetlen a lincselés után Olaszliszkáról is, mert féltek a felelősségre vonástól. Vajon mi lehet a kettő esetben a közös? Tán csak nem az, hogy mindkettőben cigány gyilkolt magyart?

A.S. – Kuruc.info

Függelék – az eredeti cikk

Bencze: nem a gyanúba kevert fiatalok gyilkoltak Kiskunlacházán

Nem igaz, hogy borzalmasan romlott a közbiztonság az országban – mondta a hvg.hu-nak Bencze József országos rendőrfőkapitány a Fidesz politikusainak kijelentéseire reagálva. Viszont a feszültségek csillapítására megerősítik a körzeti megbízotti szolgálatot, új bevetési egységet hoznak létre és további rendőröket vezényelnek az utcákra. A főkapitány cáfolta, hogy a hírbe hozott három roma fiatal lett volna a kiskunlacházi gyilkosság elkövetője.

Tény, hogy a mostanában történt erőszakos bűncselekmények kiváltották a közvélemény felháborodását, de a statisztikák nem támasztják alá, hogy félni kellene az utcákon – jelentette ki Bencze József főkapitány. Az idei év első tíz hónapjában ugyanis mintegy 10 százalékkal csökkent az emberölések és a lopások száma az előző esztendő azonos időszakához képest, és 315 ezer bűncselekmény vált ismertté, amely 10,2 százalékos csökkenést jelent.

„Természetesen más a statisztika és más az emberek szubjektív biztonságérzete” – hangsúlyozta az országos rendőrfőkapitány – „de az, hogy valaki a lét- vagy anyagi biztonságát érzi veszélyben nem feltétlenül kapcsolódik a közbiztonsághoz.” Megjegyezte: bár közismertté váltak súlyos kimenetelű bűncselekmények, még azokban a hátrányos helyzetű térségekben sem rosszabb a bűnügyi helyzet a fővárosinál, ahol a lakosság összetételéből, a képzési és infrastrukturális problémákból feszültségek adódnak. „Az elmúlt időszak eseményei miatt azonban 24 órás ellenőrzést rendeltem el az érintett településeken, továbbá a körzeti megbízottak számát 150 fővel emeltük. Elsősorban azzal tettük vonzóvá ezt a munkát, hogy a kmb-sek fizetését idén júniustól mintegy negyvenezer forinttal növeltük. Reméljük, hogy jövőre 3100-3200 körzeti megbízott lesz az országban.”

Bencze József elmondta, hogy ezek mellett a Készenléti Rendőrség állományában létrehoznak  vidékre egy – 450 fős – bevetési főosztályt országos hatáskörrel. Nem hagyják a kapitányságokon portásként ténykedni a szakképzett rendőröket sem - ígéri Bencze: helyükre a rendőrség saját fegyveres biztonsági őröket állít be. Elsőként próbajelleggel Borsodban, hogy így növeljék a közterületi jelenlétet.

„Javaslatot teszünk arra is, hogy a rendészeti szakközépiskola másodéves hallgatói második évükben gyakorlati képzést kapjanak, amelynek helyszíne Budapest lenne. Ez azonban minisztériumi döntést igényel. És persze anyagi forrásokat, amelyek rendelkezésre állnak ugyan, de minden plusz – emberi és anyagi – forrást szívesen vesz a rendőrség ahhoz, hogy a 42 ezer fős állomány még jobb feltételek között még jobb munkát végezhessen.”

A főrendőr a hvg.hu-nak szót ejtett a nagy felháborodást kiváltó esetekről is. Az ismert, hogy megvannak a pátkai és a székesfehérvári Molotov-koktélos támadás elkövetői. Az előbbinél két család vitája vezetett a történtekhez, az utóbbinál, ahol egy kislány megsérült, etnikai indíttatású volt a magukat skinheadnek valló tettesek támadása.
 
A tarnabodi Molotov-koktéllal, fegyverrel elkövetett bűneset miatt hárman ülnek előzetesben. A pécsi, nagycsécsi ügyekben pedig folyik a nyomozás, csakúgy mint a kiskunlacházi lány megölése kapcsán. „Cáfolom, hogy az utóbbiban három roma fiatal lett volna az elkövető. A hírbehozottak még a poligráfos vizsgálatot is vállalták, hogy igazolják ártatlanságukat. Ez és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kizárható, hogy ők a tettesek.”

Keretes anyag: Statisztika
A 2008. január 1. és október 31. között ismertté vált 315 ezer bűncselekmény 10,2 százalékkal kevesebb az előző év időszakához képest. Ez idő alatt 22 ezerrel kevesebb embert lett bűncselekmény áldozata. A legsúlyosabb, erőszakos ügyekből, az emberölésből és annak kísérletéből 22-vel kevesebb történt. A garázda jellegű bűnesetek 6 százalékkal nőttek, ugyanakkor 5 százalékkal kevesebb bűnügy történt közterületen. A vagyonelleni bűncselekmények száma 10,5 százalékkal esett vissza, a gazdasági jellegű bűncselekmények viszont 16 százalékkal megugrottak.  Emellett 272-vel kevesebben haltak meg az utakon, az ittas vezetők száma pedig 2500-zal csökkent a korábbi adatokhoz képest.