Idézet következik INNEN, letisztázva, szerkesztve.

"Nekem mindenhol van gondom a mokkákkal, Bp-en élek, itt az alsó szomszéd hallgatja napi szinten a basszust, van amikor feltekeri, van amikor lehalkítja, albérlők, panelban lakunk, és az ugye köztudottan jobban vezeti a zajt. Már gondoltam rá, hogy simán csak megőrülök, és egy elmegyógyintézetben majd nyugtom lesz.

Már kb 200-szor szóltunk neki, mi a válasz az volt, hogy érti…aztán másnap kiderül reggel fél 5-kor (!!!), hogy mégsem. Szóltunk a közös képviselőnek, kb. 1 éve, mire ő közölte, hogy nem tudja ki a tulajdonosa a lakásnak. (El is hiszem, szegénynek még ezt is tudnia kellene) végül el kezdett a közképviselő levelezni az önkormányzattal, aminek ugye se füle, se farka…

A másik gondom, hogy nyaranta lemegyünk anyámhoz, és ott lakunk nála, a szomszéd telek mindig csendes volt, aztán pár éve a tulajdonos új barátokra tett szert, törik a magyart, és kicsit sötétebbek tőlünk (nem, nem Afrikából jöttek..) Non-stop bulival indítottak, amikor négynapos hosszú hétvége volt, elviselhetetlen zajjal, kb negyvenen, hiába szóltunk, meg sem hallották a zenétől, senkinek sem kívánom ezt.

Azóta idegbeteg vagyok, a legkisebb zajra is felkapom a fejem, amire eddig nem figyeltem volna. Kihívtunk a rend éber őreit, kb. kétóránként, a végén engem igazoltattak. Hiába érveltem, megmondták, hogy nem tudnak semmit csinálni. Menjek az önkormányzathoz, és indítsak birtokháborítási eljárást.

Megtettük. Kaptam egy elutasító határozatot pár hét múlva. Azóta minden nyáron ez a helyzet, vad bulik, rendőrök ki, semmi sem változik, mi meg szívunk, volt már ellenzene, próbálkoztunk, de ezeknek mindegy. Be vannak rúgva, és az ember fél is tőlük, egyszer majdnem ránk támadtak, a kerítés mentett meg.

Nekem családom van, és nem tudok semmit tenni, a pici gyerekem így nő fel. Nem tudom, hogyan lehet ezt bizonyítani, mert ezek a zajértékek is nevetségesek, ami engem zavar, lehet mást nem…és tudjátok mit mondtak a „vadak“, hogy költözzünk el, én ott nőttem fel, sohasem laktam máshol, a szívem szakad meg, de nem tudom akkor jobb lesz-e ha elmegyünk, nem inkább a jogszabályokon kellene változtatni, hogy minket, békés embereket védjen, ne a „vadakat“(idézőjellel, hogy ne sérüljenek az állatok jogai)?!

Én nagyon rossz helyzetet látok itt, és nem, nem szeretem a cigányokat. Elmondásuk szerint ők sem szeretnek minket, az iwiw nevű közösségi fórum döbbenetesen őszinte cigányokkal van tele, akikből sugárzik a gyűlölet irányunkba, majd belinkelek néhányat (Kuruc.info: várjuk!). Szerintem durva, ha ezt én tenném, már a börtönben ülnék, de nekik mindent szabad. A férjeinket és gyerekeinek gyilkolják, és megerőszakolják, olyan messzire mentek, amilyen messzire csak egy állat mehet. A hatóságok pedig mindig őket védik. Én már ki sem hívom a rendőröket, mert azt mondják eltúlzom. Nincs értelme itt senkihez sem fordulni, max egymáshoz, elsírom magam a fórumban, és minden ugyanúgy folytatódik... :("