A Népszabadság mai számának Mozaik oldalán a következő hírt találtuk. “Érdekes módon” ez “valamiért” nem került ki a Webre. Vajon miért? – kérdezhetnénk. A papírverzióban túl későn vették észre azt, hogy elszólták magukat, de már csak az internetes tükrözést tudták kicenzúrázni? Ki tudja. Mindenesetre akit érdekel az eredeti cikk (és az, hogy nem hazudunk), képként, szkennelve ITT megtalálja.

Román rabszolga-kereskedők a bíróság előtt
Kegyetlen emberkereskedő csoportot buktatott le a temesvári szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség és a Temes megyei határrendészet. A banda tagjai a bánsági Lórántfalván tevékenykedve, az elmúlt két évben mintegy száz személyt vittek ki Írországba dolgozni, hogy aztán keresetük jelentős részét erőszak alkalmazásával eltulajdonítsák.
A családi „vállalkozást" a 40 esztendős Remus Fusteac vezette. A Budapesten keresztül az írországi Enniscorty-Bree városkába kiszállított személyeket lerobbant épületekben szállásolták el, majd munkahelyet szereztek nekik, amiért tőlük cserében 2500 eurót követeltek.Miután az érintettek az öszszeget bérükből kifizették, a banda tagjai zsarolással, fenyegetéssel és veréssel arra kényszerítette valamennyiüket, hogy további keresetük több mint 30 százalékát is átadják.
A rendőrség szerint Fusteac bandája nem csupán a munkára kiszállított és gyakorlatilag rabszolgasorban tartott személyeket, hanem itthon maradt családtagjaikat is terrorizálta annak érdekében, hogy pénzhez jusson. A romákból álló bűnbanda (Kuruc.info: még egyszer: nem mi írtuk, hanem a Népszabadság! Ha valaki nem hiszi, nézze meg a beszkennelt, eredeti cikket – link fent!) tevékenysége során körülbelül százezer euróra tett szert.
Schiffbeck Tamás, a temesvári szervezett bűnözésés terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) ügyésze elmondta-. az emberkereskedőket valószínűleg romániai hatósági személyek is segítették abban, hogy a tevékenységükhöz szükséges hamis iratokat beszerezzék. „Az emberkereskedők lakásain végrehajtott házkutatás alkalmával egész sor hamis iratot találtunk, köztük kiskorúak külföldre távozásához szükséges hiteles szülői beleegyezéseket" mondta az ügyész, aki szerint a tettesek ellen beindult a nyomozás.

A bűnözőcsoport első tagját már tavaly júniusban őrizetbe vették. Azóta a rendőrségnek sikerült felgöngyölítenie az egész emberkereskedő hálózatot, és megállapította azokat a módszereket, amelyekkel dolgoztak. Ciprian Gaic, a Temes megyei határrendészet szóvivője azt állítja, hogy a szervezett bűnözőcsoport kizárólag a Temes megyei Lórántfalván tevékenykedett, onnan származó személyeket szállított ki Írországba munkára.

A szóvivő szerint a „rabszolga-kereskedők" ellen okirat-hamisítás és zsarolás vádjával indult bűnügyi vizsgálat. Az ügyészek az iratcsomót a múlt héten adták át a bíróságnak, amely a vádlottakat akár 15 évi börtönbüntetésre is elítélheti. Fusteacot, illetve 19 és 20 éves segítőit már korábban őrizetbe vették.

Az ügyre akkor derült fény, amikor a rabszolgák közül néhánynak sikerült elmenekülnie, és azok felvették a kapcsolatot a dublini román nagykövetséggel. A munkára kényszerítettek közül azonban a félelem okán nem mindenki hajlandó tanúskodni. Egyesek közülük az ügyészségi eljárás során megmásították tanúvallomásaikat, másokat viszont védelmezésük érdekében fedőnéven hallgattak ki. A bűnözőknek kiszolgáltatott csoport több tagját a romániai emberkereskedelem-ellenes országos ügynökség pszichológusai vettek kezelésbe.

(Tibori Szabó Zoltán - Kolozsvár)

Kuruc.info: Ehhez a hírhez csak azt tennénk hozzá: ugye, mennyire igazunk volt akkor, amikor arról cikkeztünk, hogy igenis a rabszolgának, kurvának történő eladást célzó emberrablások túlnyomó többségét (ha nem mindegyikét) a cigányok csinálják? Ha valaki nem olvasta volna, nézze meg az ITTENI Csellengők-videót, nem elfeledkezve a “Rémregény: így törik be a cigányok az elrabolt lányokat”, onnan linkelt cikkünk elolvasásáról sem.
Frissítés (jan. 13. 14.00): kb. fél órával cikkünk megjelenése (12.31) után a Népszabadság visszarakta a cikket; az most ITT érhető el. Ejnye, a kis cselesek!