A kormány mai bejelentésével (hogy ti. 2 milliárd Ft-tal megemelik a rendőrség költségvetését) kapcsolatban gondolkozzunk el a következőkön:

16 milliárd APEH jutalomra.
7 milliárd bútorra.
2 milliárd a rendőrségre.

A következtetéseket mindenki vonja le maga.

Hogy mire is elég ez a kétmilliárd? Idézzünk valakit, aki maga is rendőr (forrás) :

2 milliárd? Röhej egyszerűen. 8-10 demonstráció, 2 rebisz század valamelyik vidéki megyeszékhelyen 3-4 napig, és már el is úszott a pénz.

A rendőrautók napi futásteljesítményére engedélyezett kilométer 50-60 körül mozog. 24 óra alatt. Ha pl. Kőbányát körbeautóznám, az lenne olyan 20 km. Nem baj. A feladat továbbra is adott: bírságolni, feljelenteni!

Már máshol mondtam: A jelenlegi rendőrségnek nem az a jelmondata, hogy rendnek kell lenni, hanem az, hogy rendet kell tenni. Nem tudom, hogy miért is. És rám mondják, hogy üldözési mániám van......
Olvasó: Drazsé már jelezte, hogy bizony ő minden megtesz, és vérprofin teszi. Sőt vége a mellébeszélésnek, mostantól ahol gond van oda rendőrt küld.

Részemről kiváncsi leszek, hogy 2 MRD mennyire elég, de matekozzunk egyet.
2000 000 [túlóra] x 1000[órabér] = 2 MRD, ha túlórával számolunk, mivel rendőrt gondolom többet nem kapnak mint ami végez a nagy képzőintézményben, és van 3200 település meg a városállam, az azt jelenti, hogy ha 1 településen (városállamot nem számoljuk) 2 óra pluszot teljesít a rendőrség akkor ~312 napra elegendő a pénz. Nos kiváncsi leszek, hogy ki fog -e érni a rendőr bizonyos településre ennyi idő alatt, és ugye azért számoltunk 2 órával mert tegyük fel, egyedül nem engedjük szerencsétleneket a "ketrecbe"....

Tehát 3200 településre 1 kocsi 1 órára jut minden nap. Draskovics megoldotta a feladatot!