Egy év nyolc hónap és egy év közötti felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szegedi Városi Bíróság szerdán azt a három személyt – egy asszonyt, valamint fiát és lányát –, akik tavaly tucatnyi kisgyerek előtt bántalmaztak munkahelyén egy óvónőt.

A bíróság társtettességben, csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az asszony egy év nyolc hónap, a fiú egy év, a lány egy év két hónap börtönbüntetést kapott, amelyek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet szerint 2008. október 1-jén a harmadrendű vádlott, a lány, 9 óra után vitte el a szeged-kiskundorozsmai óvodába négyesztendős kishúgát. A lány és az óvónő között szóváltás alakult ki, mert a pedagógus figyelmeztette a vádlottat az ismételt késésre, és kérte, hogy a gyerek időben érkezzen a foglalkozásokra. A lány kishúgával együtt hazatért, és elmondta a történteket édesanyjának és bátyjának, majd úgy döntöttek, hogy vélt sérelmüket megtorolandó, visszamennek az óvodába. A csoportszobába belépve, a vádlottak trágár szavakkal illették, szidalmazták a sértettet, s az asszony két alkalommal tenyérrel arcon is ütötte az óvónőt. A harmadrendű vádlott is támadólag lépett föl, bátyja pedig megakadályozta, hogy a közelben tartózkodó dajka kolleganője segítségére siethessen. A szidalmazással és ordítozással a vádlottak csak a többi óvodai alkalmazott felszólítására hagytak föl. Távoztában az elsőrendű vádlott még megöléssel is megfenyegette a sértettet. A szobában tartózkodó három-négyéves, többségükben csak egy hónapja óvodába járó gyerekek megijedtek, sikoltozni és sírni kezdtek.

Kádár Gábor bíró az ítélet indoklása során elmondta, a tárgyalás során nem tapasztalta a megbánás tanújelét a vádlottaknál. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőjük enyhítés, illetve felmentés érdekében fellebbezést nyújtottak be. A bíró az egyik tanú, a másodrendű vádlott barátnőjének vallomása kapcsán az ügy iratait hamis tanúzás megalapozott gyanúja miatt továbbítja a Szegedi Nyomozóügyészségre. A fiatal lány vallomásában azt állította, jelen volt az esetet kiváltó szóváltásnál, s az óvónő elzavarta a kislányt és nővérét. Ezt a vallomást azonban az eljárás más adatai nem támasztották alá. (Kuruc.info: magyarán: hazudott, ahogy mokkáék szoktak. Megszoktuk már – lásd pl. az immár klasszikussá vált “lehet, hogy ott se vótam!” ótvar dumát.)

(MTI)
Kuruc.info: milyen “szép” a kontraszt a szigetvári (barcsi) “cigánypofozók” és ezek (valamint a kiszabott ítéletek) között! Arról meg szót sem érdemes ejteni, hogy deviánsék azért “rágtak be” az óvónőre, mert az megkérte őket, hogy időben hozzák a purgyét az oviba. Talán mondanunk sem kell: cigányokról van szó, ahogy azt többek között a Magyar Nemzet is elismerte.

Kapcsolódó, egyéb, a dorozsmai cigányokkal kapcsolatos cikkek: