Cigányfajvédői körökben irdatlan felzúdulást váltott ki Végh József bejelentése, miszerint a gyilkosok egyikének mokkának kell kinéznie, mert csak így tarthat feltűnés nélkül gyilkosság előtti terepszemlét.

Radics Béla, a közismerten habfehér múltú (lásd pl. EZT) Száva Vince pártjának vezére például “Ismétlem a kérdést lehetnek tettrekészek a cigánygyilkoságok segítői?” [sic!] cikkében kapásból lerasszistázta Végh Józsefet, majd gondolatát tovább fűzve egyenesen a Tettrekész Rendőröket vádolta meg azzal, hogy ők gyilkoltak, mert, (betűhíven, a hibákat nem javítva) idézem, “A kriminálszociológus zsigerből rasszistán nyilatkozik? Kiknek a jelenléte nem gyanús még egy cigánytelepen? Elúrulom a rendőrség jelenléte bizony nem feltűnő. Engem a mai napig 5-ször 6 szor is igazoltatnak naponta. Már hozzátartozik az életemhez! Szinte észre sem veszem! Az utóbbi egy hónapban hányszor járt a rendőrség a kislétai cigánytelepen? Ilyen pontos információkat begyűjteni,amik ehhez a bűncselekményhez a gyilkosoknak szükségük volt. Kik tudnak a lehető legnagyob precízitásal begyúűjteni?? Kérdésem újra! Vajon valóban „belehugyozott a rendőr a nyomokba” Tatárszentgyörgyön? Ha megtette, az a „hugyosrendőr” „Tettrekész” volt??”

Nos, ezeknek az újabb pofont nem más, mint Kállai Csaba országos vajda szállítja. Aki pedig éppenségel nem egy náci – ő vezette például a siófoki megfélemlítő felvonulást is.

A BORS cikke következik:
Kihallgatták a meglőtt Ketrint - Kislétai mészárlás   
Pótcselekvésnek, hiábavaló erőfeszítésnek nevezte Münnich Iván kriminológus a romákra vadászó sorozatgyilkosok ügyében bevont FBI-os profilalkotók ténykedését. A rendőrség kihallgatta a kislétai mészárlást túlélő 13 éves lányt, aki nem emlékezik a támadókra.

– Vélhetően semmi hozadéka nem lesz az FBI profilalkotóinak munkájának – vélekedett a Borsnak Münnich Iván, a Kriminológiai Intézet munkatársa.
– A megfelelő személyiségrajzot csak a magyar közeget ismerő, magyar lélekkel érző, magyar ésszel gondolkodó szakértő készíthet el.

Korábban sem volt példa rá hazánkban, hogy profilozással oldottak volna meg egy ügyet. A Borsnak korábban Végh József kriminálpszichológus úgy nyilatkozott: nem kizárható, hogy egy kreol bőrű, sötét hajú, a romák között feltűnést nem keltő férfi segíti terepszemlével a sorozatgyilkosokat. Végh véleményét osztja Kállai Csaba országos vajda is.
– Nem lehet idegen ember az, aki ezt meg tudja csinálni, aki közöttünk járkel észrevétlenül – mondta Kállai a Duna Televíziónak. Tegnap a rendőrség kihallgatta a meggyilkolt Balogh Mária lányát, Ketrint.

A nyíregyházi kórházban lábadozó 13 éves lányhoz rokonait is beengedték. A gyermekre még további műtétek várnak. A hozzátartozók azt mondták Pénzes Sándornak, Kisléta polgármesterének, hogy Ketrin csak arra emlékszik, hogy rájuk törték az ajtót és arra, hogy amikor a rokonok megtalálták őket, hallotta, hogy az édesanyja meghalt. Sólyom László államfő kijelentette: a támadások az egész ország stabilitását érintik, ha nem oldódik meg az ügy, robbanásközeli helyzet alakulhat ki.

Bors