A Magyar Nemzet tegnapi, általunk szkennelt (hivatalosan online még nincs fent) cikke következik.

Mezőkovácsháza: pattanásig feszült a helyzet

Feszült a hangulat Mezőkovácsházán, mert 2-3 roma csalad bűnöző életmódot folytat, és fenyegeti a lakosságot - állította tegnap Bakos István független polgármester. Legutóbb épp a településvezető tűzoltó vejét verték eszméletlenre. A kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a legfőbb gyanúsított ártatlan. (Kuruc.info: vesd össze: a cigányság bűnpártolása. További hivatkozások ITT)

Lábát törtek, eszméletlenre verték Bakos István mezőkovácsházi polgármester közeli rokonát a helyi romák. Mint mondta, a legutóbbi eset augusztus 17-én éjszaka történt, amikor tűzoltóként dolgozó vejét eszméletlenre verték egy helyi roma csalad tagjai, s a bántalmazás során a férfinak eltört a lába, inszalagja elszakadt.

- A tűzoltók nagyon felháborodtak az eseten, hogy a közszolgálatnak sincs már becsülete, nem beszélve az erkölcsről. Bár az illető nem volt szolgálatban, éjszaka ment az utcán másodmagával, a támadók nekimentek és eszméletlenre verték. Ha a társa nem segíti haza, lehet, hogy örökre ott marad - idézte fel a történteket a polgármester. Bakos István szerint hat-hét roma volt a támadó, vezéralakjuk J. A., aki köztudomásúlag bűnöző életmódot folytat. Úgy tudja, enyhe szóváltással indult a konfliktus, amikor is a férfi elordította magát, hogy „Karcsi!", mire kiözönlöttek a többiek, s elkezdődött a majdnem tragédiába forduló verekedés. (Kuruc.info: pontosabban: verés. Egyes, különösen balliberális, médiumok szeretik a cigányok általi, egyoldalú verést kétoldalú verekedésnek beállítani, mintha a két fél kb. egy szinten lett volna erőviszonyilag, ill. mindketten hibásak lettek volna a tettlegességért. Kár, hogy a Magyar Nemzet nem figyelt a két szó jelentése közötti különbségre.)

A polgármester végtelenül lehangolónak tartja, hogy a településen a tisztességes, kemény munka mellett egyre gyakoribb a lopás, az erőszakos bűncselekmény. Úgy véli, a cigányság nemzeti érzelmű része is szenved attól, hogy a törvény szigora nem sújt le a gazemberekre. Az alföld délkeleti szegletében már régen nem azt tapasztalják, hogy az igazságszolgáltatás a helyzet magaslatán lenne, pedig a jogszabályi lehetőség megvan a szankcionálásra. Mintha a jelenleg még regnáló politikai hatalom szándékosan szítaná az etnikumok közötti feszültséget: a cigányság bűneit elmaszatolják, a magyarok vétkeit felnagyítják. Mezőkovácsházán már régen nem beszélhetünk személy- és vagyonbiztonságról, s mostanra ez az állapot szinte az egész országot eluralta.

Kérdésünkre a polgármester nem cáfolta, hogy az ájulásig megvert tűzoltó a veje. De - mint fogalmazott - nála nem a szoros családi kötelék miatt telt be a pohár, hanem mert az ellentétek most értek a forrpontra, innen már nincs tovább. - Itt lassan az lesz norma, hogy nem az vet, aki arat, s az emberi élet egyeseknek nem drága (Kuruc.info: vö. amit mindig is mondtunk: egy cigánynak egy nemcigány élete, testi épsége, egészsége a világon semmit nem jelent. Ezért is szükségtelenül brutálisak a bűnözőmokkák). Ez elfogadhatatlan, nem mehet így tovább!

Arra a felvetésre, hogy elterjedt a híre a segélyezés helybéli átszervezésének. Bakos István azt mondta: némelyek úgy gondolják, hogy ő és hozzátartozói ennek, tervével vonták magukra a romák haragját, hiszen e kör egy része erre a pénzre alapozza megélhetését.

- A segélyezést nem én akarom átszervezni, hanem maga az élet - szögezte le polgármester. Ismeretes, hogy a jogszabalyokhoz igazított rendelet egyre inkább a természetbeni juttatást helyezi előtérbe, amivel különben egyetértek. Mellette én a szociális földprogramról sem felejtkeznék el - tette hozzá.

Igen, tudok a történtekről, szórták a hírt - válaszolta kérdésünkre Csurár Tibor, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. - Sőt, én beszéltem a gyanúsítottal, aki tagadja, hogy ő lenne a felbujtó és az egyik elkövető. Nekem azt mondta, hogy akkor hosszú éjszakás virrasztáson volt, amit egyébként akár szavahihető (Kuruc.info: hahaha, ezt a viccet… Csurár úr, maguk cigányvezetők már számtalanszor elismerték – lásd pl. EZT , hogy egy cigány soha nem fogja beárulni egy nemcigánynak a fajtatársát. Akkor meg miért is higgyünk magának? Éppen ugyanolyan bűnpártoló, mint az összes többi kokszos életvitelű…) tanúk is igazolhatnak.

Albert István, a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az említett ügyben súlyos testi sértés miatt folytat eljárást a mezőkovácsházi rendőrkapítányság.
Kuruc.info – A.S.: még egy fontos idézet: “hat-hét roma volt a támadó, vezéralakjuk J. A., aki köztudomásúlag bűnöző életmódot folytat”. Mondja azt valaki, hogy nem jó ötlet egy olyan szintű börtönférőhely-növelés, amely lehetővé tenné azt, hogy akár több százezer bűnözőt is lesittelhessünk. Akár az Amerikáról lemásolt Tent City-“komfortfokozaton” – ha náluk, a demokrácia fellegvárában szabad, nálunk ugyan miért nem? Nem kellenek ide méregdrága luxusbörtönök, elég jópár Tent City, hogy a véglegesen elkülöníthessük a bíróságok által elítélt bűnözőket a rendes életvitelűektől.
Az EU se pattoghatna túl sokat. Hadd emlékeztessünk mindenkit arra, hogy az olaszok fegyveresekkel őrzött telepekre zárnak kivétel nélkül minden (!) cigányt. Mi csak az elítélteket sittelnénk le. Az EU nem hisztizik az olaszokkal – így megléphetjük mi is a drasztikus börtönférőhely-növelést úgy, hogy magasról teszünk az EU-s komfortfokozat-elvárásokra. Ha meg Brüsszelnek nem tetszik a dolog, akkor szíves-örömest átadjuk nekik a bűnözőinket, csináljanak velük azt, amit akarnak.

Ezek a túlnyomrészt, természetesen, cigány származású haramiák most is szabadlábon vannak és itt járnak közöttünk, és tovább vernek, gyilkolnak bennünket… Olyan pártra kell tehát szavazni, amely ezt az akár egy nagyságrendnyi börtönférőhely-bővítést meg akarja és meri csinálni. A polkorrektkedő Fidesz, sajnos, nem ilyen, ahogy a cigánbűnözés ellen se léptek fel az utóbbi három évben, pedig lett volna alkalmuk, hiszen az önkormányzatok döntő többsége az övék. Mégis Szepessy Zsolt, ill. egyenesen az LMP-s Mali Zoltán, ill. Ivády Gábor polgármesterek nevétől hangos a média – és nem a fideszesekétől. Azért az már tényleg közröhej, hogy a Fidesz olyan mértékben nyuszi, hogy még egyes LMP-s politikusok is sokkal normálisabban állnak a cigánykérdéshez, mint ők, nem? Ennyit arról, hogy a jövő évi választásokon, amikor a Jobbik és a narancsosok közül kell választani, ki mellett döntsünk...