Újabb példa a cigány “gyerekszeretetre” – a gyilkos természetesen mokka...

Talán nem csoda, hogy például a Népszabdságnak, a Népszavának, ill. a zsIndexnek a gyilkos származása miatt mindez egyáltalán nem volt hírértékű; a Sonline, a Klubrádió, ill. a Zalai Hírlap sem közölt semmiféle fényképet. A Blikk és a Pécsi Napilap is csak egy gondosan leborotvált fejű oldalképet közölt, amin nem látszik (annyira) az, hogy emberünk eredetileg fekete hajú. Szerencsére rendelkezésünkre áll az eredeti körözésben (többek között a Sonline-on) közzétett kép (plusz cikkünk ITT), ha valakinek bárminemű kétsége lenne:




Ő pedig a meggyilkolt gyermek (nyugodjék békében!):




Az eredeti cikk:
 
A férfi rendszeresen bántalmazta élettársát és a kapcsolatukból született gyereket, aki belehalt a verések okozta sérülésekbe
Halálra verte három éves kisfiát Kaposváron tavaly húsvétkor az a férfi, akinek az első fokon kiszabott életfogytiglani fegyházbüntetését helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla keddi jogerős határozatában.
   
A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi döntését, és a 38 éves Csonka Jánost különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértésben, valamint kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek. Egyben kimondta, hogy a férfi legkorábban 30 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.
   
Az ítélőtábla helybenhagyta a férfi élettársának, az áldozat anyjának büntetését is: Komlósi Zsuzsannát három és fél év börtönbüntetéssel sújtották segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése miatt.
   
A tényállás szerint Csonka János rendszeresen bántalmazta élettársát és a kapcsolatukból született gyerekeket. Ezért és vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönbe is került, ahonnan 2007 nyarán szabadult. Nem sokkal ezután újra összeköltöztek. A férfi fejébe vette, hogy a letartóztatása alatt született negyedik gyermekük nem tőle származik, ezért az anyát, majd a kisfiút is rendszeresen verte, ököllel, tenyérrel ütötte, rugdosta.
   
A gyerek a bántalmazások következtében már 2007 nyarán kórházba került, az apa ellen pedig eljárás indult. Komlósi Zsuzsanna a családgondozó tanácsára a dombóvári anyaotthonba költözött, de nem szakította meg a kapcsolatot párjával, sőt a gyerekekkel együtt rendszeresen hazajárt hozzá.
   
Tavaly márciusban a legkisebb gyerek nélkül ment vissza az anyaotthonba. Távollétében az apa naponta verte a fiút, még egy botot is eltört rajta, de sírnia nem volt szabad, mert azért is verés járt. Csonka János élettársa hazatérte után is kezet emelt a kisfiúra. A gyerek egyre nagyobb fájdalmakat élt át, majd március 25-én belehalt sérüléseibe; a testén 44 külsérelmi nyomot talált az orvos szakértő.
   
A bíróság szerint a gyerek életét az időbeni orvosi beavatkozás megmenthette volna, de a szülők - annak ellenére, hogy látták, a kisfiú egyre rosszabb állapotban volt - nem fordultak orvoshoz, nem kértek segítséget.

Forrás: hirado.hu/MTI