Az alábbi megrendítő levelet a meglincselés veszélyének kitett, cigányok által szétvert Suzukiban helyet foglaló honleány írta nekünk.

Adjon az Isten!
 
Szeretnék hiteles tájékoztatást adni, mint a sajóbábonyi lincselési kísérlet túlélője. Elmondhatatlan amit érzékelünk, átélünk a bűncselekménnyel kapcsolatban. A média olyanokat hazudozik, ami teljesen eltér a valóságtól, hogy jó színben tüntesse fel a cigányokat! A rendőrség tehetetlen, lassan már azt vesszük észre a nyomozással kapcsolatban, hogy minket fognak kihozni bűnösöknek: „Minek mentek oda?!”
Szeretném leírni, hogy mi is történt pontosan, hogy a nemzettestvéreim lássák, milyen jogállamban élünk! A mai jogállam azt teszi lehetővé, hogy autóval csak arra a helyre mehessünk el, ahová a cigányok engedélyt adnak. Jöjjenek a tények, a megtörtént valóság a teljes igazság!
Szombaton, november 14-én lakossági fórum volt a sajóbábonyi iskolában. Zárt helyen (hogy az orkok lelkivilágát ne sértsük), rendőrség felé bejelentett rendezvény volt ez. Már amikor közeledtünk a helyszínre láttuk, hogy gyülekeznek dolgos cigányaink. Bementünk a zárt udvarra az autónkkal, és kint beszélgettünk a bajtársainkkal az udvaron. Nem volt senki az Új Magyar Gárda formaruhájában. Magyarként voltunk jelen. Persze ez már bántotta őket, mert egyre többen és többen lettek a kerítéssel szemben, az utca másik oldalán, persze a cigányoknak megengedett eszközökkel, ami balta, bot, vascső, kapa, lapát. Még egyszer hangsúlyozom, nekik ez megengedett tartozék, olyan, mint nekünk magyaroknak a papírzsebkendő. Figyelték, hogy ki megy be a városból a fórumra, másnap kiderült, hogy miért tették. Egyre nagyobb hangzavar támadt a szemközti oldalról, a bekiabálások a következők voltak: „Megölünk minden magyart, mi erről vagyunk híresek!” "ide nem jöhettek be!" Ha megtudjuk, hogy valaki a fórumon volt azt megöljük!", a rendőri jelenlét ekkor 2 rendőrautó volt.
Mi csak néztünk, mintha állatkertben lennék. Az egyik fémipari munkás megindult felénk, a rendőr ekkor beültette a kocsiba és bevitte a rendőrségre. Egy rendőrautó maradt a helyszínen, őt ezalatt leköpték a cigányok, és folyamatosan indultak meg felénk. Ekkor jött meg az erősítés és ők zavarták szét őket. Másnap jöttek a fenyegetések, az életveszélyes fenyegetések, pofozkodások, a helyi Jobbik elnöke felé is. Mi is tudomást szereztünk a történtekről, érzékeltük, hogy a bajtársunk FÉL! Bajtárs=társ a bajban! Bement a miskolci rendőrkapitányságra védelmet kérni, és a megszokott válasz jött: „nem tudjuk biztosítani a védelmét!” Ekkor gondoltuk úgy, hogy elmegyünk a házához, és megnézzük, hogy hogy van. Délután fél ötre értünk le a sajóbábonyi elágazáshoz, már a 26-os főúton érzékeltük, hogy a rendőrség nagy erőkkel megy el mellettünk szirénázva villogva, mikor befordultunk az elágazásnál Sajóbábony felé, már ott állt két rendőrautó, de minket nem állítottak meg. Picit beljebb mentünk a falu felé, de még jóval a falu előtt megálltunk, az útszélén. Pár barátunk, bajtársunk is erre tartott, és megálltak mögöttünk.
Majd egy rendőrautó jött, és beállt a kocsijával a mi autónk elé, villogva. Kiszállt a rendőr és bekapcsolódott a beszélgetésbe. Pár perc elteltével arra lettünk figyelmesek, hogy a kb. 50 méterre lévő még a falutábla előtti bekötő útra félig befordulva megáll egy Ford típusú fehér furgon, rajta kapákkal, lapátokkal, baltával felfegyverkezett kb. 30 cigány és leugrálnak róla. A rendőr előreszaladt, de a cigányok fellökték és elindultak a kocsik felé. Mi beugrottunk, mindenki a saját autójába, hogy kitolatunk, de ekkor már a legelső autót beérték, ami a miénk volt, így mi az autóban ülve érzékeltük, hogy a balta bejön a szélvédőn, a lapát, kapa, bot csattan a karosszérián,,törik a szilánk, pereg ránk, és kb. 10 cigány vette körbe az autónkat, miközben azt kiabálták: "megdöglötök magyarok!”
Láttuk, hogy csak azokat az üvegeket törik be, ahol látnak valakit ülni! Láttuk, hogy a balta 5 cm-re sújt le a sofőr feje mellett! Ez pár másodperc alatt zajlott le, mi ezalatt beindítottuk az autót, és elkezdtünk mi is tolatni, ez picit megállította a cigányokat, míg a kevés agyukkal végig gondolták, hogy most mi is van? Jár a motor és gurul az autó. A többiek a másik autókból, miután ők már hátrébb tudtak gurulni, és látták, hogy nekünk erre már nem volt időnk, ekkor értek vissza a mi segítségünkre. A testükkel védtelenül álltak a cigányok elé, hogy eltereljék a figyelmüket, és ezzel minket megvédhessenek! Kihangsúlyozom még egyszer, mindez erős rendőri jelenlét mellett történt meg, tehát egy rendőrautó a kocsink előtt állt, vagy 4 pedig kb. 200 méterre, de ők azzal voltak elfoglalva, hogy az érkezőket leigazoltassák és átnézzék az autójukat, és feltartóztassák őket.
A bajtársainknak tehát sikerült rólunk, az autónk további ütlegeléséről elterelni a figyelmet, azzal, hogy életüket kockáztatva, fegyvertelenül, beálltak a kapák, balták, lapátok elé! Köszönjük nekik hősies bátorságukat! Ekkor jutottak az ébredés szintjére a rendőrök is és érkeztek meg még mindig csak 3-an, és szorították vissza a cigányhordát. Ez ma Magyarország. Köszönettel tartozunk még a segítségnyújtásért, ami folyamatosan árad felénk a bajtársaimtól! A nyomozás jelenlegi állása szerint, még nem biztos hogy bűncselekmény történt!
Ez az ami megszólaltatott, mert most vagy azt hozzák majd ki belőle, hogy én voltam a hibás mert odamentem, vagy azt, hogy garázdaság volt csak…Jogállam... Vicces, ugye, kedves olvasók!
Bajtársi üdvözlettel: Szebb jövőt!
(Kuruc.info)