Számtalan alkalommal (lásd pl. EZT, EZT, EZT, EZT, EZT stb.) tudósítottunk már arról, hogy a cigányok nem csupán a mentősöket, hanem a tűzoltókat is előszeretettel lopják, ill. rosszabb esetben támadják vagy egyenesen lincselik, ölik meg.
Ugyanez történt Miháldon is, azzal „megspékelve”, hogy dolgos adófizetőink a lopás miatt joggal felháborodó és a cigánytelepen emiatt demonstratívan felvonuló helyi lakosságra is rátámadtak. „Természetesen” a sünök nem léptek közbe. (Gondoljuk el, mi történt volna, ha mondjuk fordított a felállás, és cigány felvonulókra támadnak rá fehérek – azonnali rabosítások és simán befigyelt volna a rászístá vád is a bíróságon, akárcsak a barcsi „pofozkodó” srácok esetében.) Kedves sündőrök! Nürnberg óta tudjuk, hogy a „Parancsra tettem!”-re nem lehet (majd) hivatkozni...

Kis híján atrocitásba fulladt a falu megmozdulása! Ellopták a tűzoltók új felszerelését

Nemrég ellopták a helyi önkéntes tűzoltók újonnan beszerzett eszközeit Miháldon. A falu lakóinak egy része ezen annyira felháborodott, hogy kedden este az utcára vonult. A megmozdulás kis híján atrocitásba fulladt.

Hívatlan látogatók jártak szilveszter éjszakáján Gergely Norbert, a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának otthonában. No, nem az éjféli koccintásra jöttek, útjuk a házhoz tartozó melléképületbe vezetett. Feltörték az ajtót, s elvitték a tűzoltók ott tárolt benzinmotoros aggregátorát, valamint két láncfűrészét.

A mentési munkálatokhoz szükséges eszközöket mindössze 12 nappal előtte, 360 ezer forintért vásárolták az egyesület tagjai, a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázati támogatása révén.

- Csak az újév első napján vettem észre, hogy mi történt - emlékezett vissza Gergely Norbert. - Amikor közeledtem az épület felé, már messziről láttam, hogy az ajtó résnyire nyitva áll - miközben rendszeresen kulcsra zárom. Beléptem, és döbbenten konstatáltam, mi történt. Egyébként az elkövetők elvitték az én láncfűrészemet (Kuruc.info: kell a nagyüzemi falopásokhoz, a jól tejelő famaffiához, mi? Ahogy azt már ITT is igazoltuk, cigányaink a busás hasznot termelő maffiatevékenységben utaznak, és még csak véletlenül sem azért lopják a fát, hogy szegínek ne fagyjanak meg), meg egy akkumulátort is.

S hogy miért nem a tűzoltó-szertárban voltak az eszközök? Pusztán azért, mert már két alkalommal feltörték azt is, tudtuk meg az önkéntesek parancsnokától.

Úgy tudjuk, a falu lakóinak egy részét felháborították a történtek, az, hogy immár a közösség vagyona sem szent. Hogy véleményüket mindenki, így a tettesek számára is világossá tegyék, kedden este - ahogy forrásunk fogalmazott - sétára indultak a faluban. Információink szerint nem hőzöngtek, csendben haladtak, mégis kis híján atrocitásba fulladt a menet. Már visszafelé tartottak, amikor a település egy bizonyos részén (Kuruc.info: a „cigánytelep” polkorrekt megnevezése) az udvarokból fadarabok és vascsövek repültek feléjük, valaki pedig lapátnyéllel is megcsapta a menet egyik résztvevőjét.

Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt és miért, igyekszünk az ügy valamennyi érintettjét megszólaltatni.

(Zalai Hírlap)
Olvasó: Én ott voltam Miháldon

Tisztelt Kuruc Info!

Gratulálok a munkátokhoz és sok sikert kívánok!
A miháldi tűzoltósággal kapcsolatos cikketekhez szeretnék néhány kiegészítést fűzni mivel én ott voltam a sétán. Sajnos elég sok benn a pontatlanság és ez nem vet jó fényt a falumra. Pedig a sétánk célja az volt, hogy a falu visszanyerje régi nyugalmát.

A legfontosabb, hogy Miháldon nincs cigánytelep. Nem a cigánytelepre sétáltunk. Az egész falut körbejártuk, hogy bizonyítsuk mindenki számára az egységet, és hogy az elkövetők átléptek egy bizonyos határt. A tűzoltóság eszközeinek eltulajdonítása egy lopássorozat (reméljük) végét jelentette és itt már tényleg elege lett mindenkinek ebből. Vannak cigány családok és cigány házak, de alapvetően gond nincs velük. A sétán részt vettek a sorainkban cigányok is, ahol a cigányok házai elé kijött a család, a sétálók közül néhányan odamentek hozzájuk, és megbeszélték, hogy a demonstráció nem a cigányok ellen, hanem a tolvajok ellen van. Ezt kéretik szó szerint venni, hiszen AZ ELJÁRÁS SORÁN SZÁMUNKRA IS MEGLEPETÉSKÉNT, DE FOLYAMATOSAN DERÜL KI, HOGY TÖBB A FEHÉR MINT A CIGÁNY ELKÖVETŐ A CSAPATBAN. Nem véletlen írom nagy betűkkel, mert ezt kiabálnám, ha lenne hová, számomra ez akkora szégyen! Szintén kiabálom, hogy GYAKORLATILAG AZ ÖSSZES ORGAZDA AHONNAN HORDJÁK VISSZA A RENDŐRÖK A CUCCAINKAT FEHÉR! Ott tartok, hogy el tudnék süllyedni szégyenemben. Nagyon kérlek benneteket, ne bántsátok a rendőröket, mert gyakorlatilag 0-24-ig dolgoznak az ügyünkön és most ott tartunk, hogy VISSZASZEREZTEK MINDENÜNKET!

Az atrocitásról. Tényleg atrocitás érte a sétálókat. Nem az amúgy sem létező cigánytelepen, hanem már visszafelé haladtunkban az egyik cigányok által lakott házból támadtak a sétálókra. Az ott lakó családdal már korábban is sok gond volt. Most is ordítoztak és vágott fával dobáltak bennünket, de a sétálók, hála a szervezőknek és saját józan belátásuknak, fegyelmezetten továbbhaladtak. Néhányan itt is megpróbálták tisztázni velük a helyzetet, de nem sikerült és e közben történt az ominózus hólapáttal hátbaverés. Nem örülök neki, hogy sünöztök, mert amint említettem ez már a több mint egy órás séta végén történt és egészen eddig a pillanatig meg sem jelentek a rendőrök, de mikor elkezdődött az atrocitás 1 percen belül ott voltak! Hogy ez véletlen vagy már ott vártak a faluban nem tudom. Nem igazoltattak, nem bántottak bennünket. Rendkívül korrekt módon megvárták, míg elhaladunk és ők ott maradtak. Ismétlem, a sétán addig a pillanatig nem jelentek meg, pedig nem bejelentett demonstráció volt. (Kuruc.info: mi a „sünözést” arra értettük, hogy bilincsben vitték volna el azt a fehéret, aki hasonló mód cigányokra támad. Egy szóval sem állítottuk azt, hogy a rendőrök a felvonulókat zaklatták volna, kizárólag a rájuk támadók kezelésének kettős mércéjével volt problémánk) Ezután és azóta sem igazoltattak, zaklattak a sétálók közül senkit. Másnap délelőtt a nagykanizsai rendőrkapitányság képviselője egyeztetésre hívta a polgármestert és a helyi cigány kisebbségi  önkormányzat vezetőjét. Ez egy kicsit nevetséges, hiszen előtte este az említett kisebbségi vezető is dobálta a demonstrálókat. (Kuruc.info: tipikus...) Ezen az egyeztetésen megjelent a tűzoltóság két képviselője is hiszen a polgármester egy másik sajnálatos esemény miatt nem tudott részt venni a demonstráción így ők ketten úgy tartották korrektnek, ha ők is részt vesznek a megbeszélésen. Itt sem érte őket a rendőrség részéről semmilyen zaklatás.

Ez úton is szeretném megköszönni a nagykanizsai rendőrkapitányság illetve a zalakarosi rendőrőrs rendőreinek és nyomozóinak áldozatos munkáját és azt, hogy megértették mit miért csinálunk és mindent a helyén kezeltek annak ellenére, hogy biztos vagyok benn, a nagy politika részéről szokás szerint rendkívül nagy nyomás nehezedett rájuk. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Elnézést, ha nagyon hosszú a mondandóm, de az elmúlt pár napban sok minden történt velünk és ezt nem lehet egy mondatban leírni. Kérném ha mód van rá levelemet szíveskedjetek változtatás nélkül közölni, hogy mindenki tisztában legyen a helyzettel és lássa Miháld egy jó hely.

Nagyon köszönöm. További sok sikert és erőt a munkátokhoz.

Egy "Sétáló"

Kuruc.info: köszönjük a kiegészítést!