ITT írtunk bővebb információt az ózdi (hétesi) cigányok által összevert, kifosztott magyar néniről. Cikkünk megjelenése után egy profi videó is napvilágot látott (alul). Kötelező megnézni!


Újabb, a videóból lementett kép a cigányok áldozatáról
Nem teljesen a videónál maradva (ami magáért beszél és nem is igazán kell kommentálni), foglalkozzunk egy kicsit az eset „hivatalos” médiabeli tárgyalásával. Talán mondanunk sem kell, hogy balliberálisaink “jegelték” a témát. Nem született zsIndex-cikk, pedig ők voltak azok, akik egy fél éve, közvetlenül az EP-választások után, pityergős riportban sajnáltatták az szegín hétesi romákokat cikkükben, melynek giccses zárómondata („Valahol megint felsír egy gyerek”) azóta szállóigévé vált: az ostoba, érzelmekre ható cigányfajvédelem egy mintapéldájává. Hasonlóképp, a szintén a hétesi orkokat sajnáltató, ugyanakkor vastagon, tény-szinten hazudó (lásd EZT) Népszabadság sem igyekezett megírni a történetet, leküldeni egy újságírót és egy fotóst, hogy a magyarok szenvedéseit megörökítsék, közszemlére tegyék. Nem, ők csak akkor közölnek teljes oldalas (!), természetesen azóta az ózdi rendőrség és polgármesteri hivatal által teljesen megcáfolt hazugságokkal megspékelt cikket, ha az üldözöttromákokat kell sajnáltatni. Akkor egy betűt sem írnak le, ha ezek a szegínek összeverik az utolsó, köztük maradt, ráadásul róluk a TASZ-os videóban is csak jót mondó magyart.  Brávó, Népszabadság, brávó, zsIndex! Megint megmutattátok, kiknek az oldalán vagytok. Igen, a gyilkosokén.

A TASZ videójának készítője ellenben megszólalt az ügyben. Írásának, amelyet a függelékben idézünk, jó része nácizás, magyarfikázás, „kirekesztitek őket, ezért kénytelenek szegínromákok bűnözni”-magasságokban szárnyaló „érvelés”. Ezek a balliberálisok, ez a TASZ. Ahhoz azért elképesztő „pofa” kell, hogy a cigánybűnözést a mi nyakunkba varrja valaki...

A videó:


(A videó eredetije ITT)

Függelék: a TASZ-os, kendermagos (drogliberalizációért harcoló egyesület) Juhász Péter elképesztően cinikus, a néni összeverését a mi nyakunkba varró válasza:

Kedves hozzászólók!

Ahogy feljebb is elhangzik, és ebben egyet is értünk mindannyian, szörnyű ami Solymosi nénivel történt. Remélem elhiszik, hogy engem személy szerint jobban megértint az eset, mint egy átlagos olvasót, mert hogy ismerem őt. Természetesnek és helyénvalónak tartom a felháborodást, és örülök, hogy a rendőrség elfogta a tetteseket. Nyilván példás büntetést fognak kapni, ahogy ez történt az olaszliszkai elkövetők esetében is.

Ugyanakkor fontosnak tartom tájékoztatni magukat, hogy mi nem a rendőrség helyett vállatunk munkát. A bűncselekmények felderítésében a rendőrség az illetékes, a vád meghatározásában az ügyészség, majd a bíróság ezek alapján ítéletet hoz. Ezért tartjuk fenn ezeket az intézményeket a közös adónkból, mi, kommentelők közösen. Úgy gondolom, közös ügyünk, hogy ők rendesen végezzék a munkájukat, és aki bűnözik, az kapja meg az érte járó büntetést.

Amit mi jogvédőként hozzá tudunk tenni a helyzet normalizálásához, az a hatalommal szemben állók jogérvényestésének elősegítése. Úgy gondoljuk, ha minden jogszerűen történne mindkét oldalon, sokat javulna a helyzet. De ehhez mindannyian kellünk.

Többen írják, hogy az oktatásban látják a megoldást, de nem tesznek semmit a szegregált oktatással szemben, ami éppen azt eredményezi, hogy nem adunk lehetőséget ezeknek az embereknek a többség által elfogadott minták megismerésére, elsajátítására.

Ha a romák azt tapasztalnák, hogy egyenlő bánásmódban részesülnek amikor elmennek a rendőségre/önkormányzathoz fel/bejelentést tenni, tehát számíthatnának jogorvoslatra, valószínűleg kevesebb lenne az önbíráskodás.

Ha a munkahelyek felhívásakor nem az lenne az első kérdés, hogy cigány-e az illető, ha egyenlő eséllyel jutnának munkához, valószínűleg dolgoznának, ahogy dolgoznak most is, ha munkához jutnak. De jellemzően azok nem veszik fel munkaadóként ezeket az embereket, akik a legnagyobb hangon kiabálják, hogy "ezek" nem dolgoznak.

És így nem lesz szebb a jövő.

Ha így folytatjuk, társadalmi értelemben, akkor egyre többen és többen lesznek, akik nem a bevett demokratikus intézményektől várják sorsuk jobbra fordulását, hanem maguk tesznek érte - adott esetben elfogadhatatlan eszközökkel.

Mi azért dolgozunk, hogy jogszerűen menjenek a dolgok, mert ebben hiszünk, hogy így alakulhat ki a békés egymás mellett élés, nem agresszióval.
Mi, civil szervezetként ezt tudjuk tenni. Egyébként pedig folyamatos kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, próbáljuk az ő munkájukat is segíteni, amiben tudjuk, hisz a célunk a felek álláspontjainak közelítése.
Épp tegnapi ORFK közlemény:
http://www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf100125_01.html

Meggyőződésünk, hogy akkor lesz szebb a közös jövőnk, nekünk, magyaroknak, ha az itt élők kooperálnak egymással, nem a feszültségeket gerjesztik egymás irányába.