Úgy látszik, ma sem ússzuk meg hajdúhadházi cigányos hír nélkül (a legutolsó, a településről szóló, tegnap esti cikk ITT; az ottani közállapotokat, a cigányok fékevesztett terrorját bemutató, kötelező anyag ITT).

Késekkel tartották sakkban a nőt a fiatal banditák

Tizenéves gyerekek támadtak meg hajdúhadházi otthonában egy 54 éves asszonyt. A gyerek- és fiatalkorú banditák kerítéslécekkel, majd a konyhában talált késekkel fenyegetőztek, közben pedig több fordulóval kipakolták a házat – értesült a HavariaPress.

A Hajdú-Bihar megyei város egyik családi házában élő nőt a napokban támadták meg. Mikor az asszony - aki késő estig várta, hogy hazahozzák kórházban lévő férjét - kiment a kertbe, hogy bezárja a kaput, öt gyereket vett észre, akik megbontották a ház kerítését. A kerítésből kiszedett lécekkel aztán fenyegetni, majd dobálni kezdték a nőt, aki nem tudott már időben visszamenekülni a házba. Támadói követték, majd a konyhaszekrényben talált késekkel kezdték fenyegetni a rémült asszonyt. A banda egyik tagja folyamatosan sakkban tartotta a nőt, míg társai mindent, ami csak mozdítható, összepakoltak. Több fordulóval elhordták a házból a ruhákat, a műszaki berendezéseket, de elvitték a gázpalackot is.

 A megfenyegetett, kifosztott nő annyira félt, hogy csak másnap mert kimozdulni a házból, s feljelentést tenni a rendőrségen. A hatóságok nagy erőkkel, külön felállított csoporttal kezdte meg a nyomozást az ügyben. Csütörtökre aztán azonosítani tudták a tetteseket, majd el is fogták őket. A bűncselekményt két fiatalkorú és három gyermekkorú fiú követte el. A két fiatalkorút őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A három gyermekkorú, bár bizonyíthatóan részt vett a bűncselekmény elkövetésében, életkora miatt elkerüli nem büntethető. (Kuruc.info: „természetesen” a büntethetőségi korhatár csakazért sem csökkenthető… Mit érdekli az a parlamenti egypártot, hogy Svájcban, Angliában, Amerikában stb. simán lesittelik még a 10 év alatti bűnözőket is. Na ezért [is!] kell ide a Jobbik.) Az eljárást az ügyben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanújával folytatja.

(HírTV)