Egy nagy méretű fakanállal végzett az idős áldozatával a békési gyilkos. A 18 éves fiatalember italt és némi készpénzt zsákmányolt az őt lopás közben tetten érő asszonytól - áll a Beol cikkében, mely alább folytatódik.


A Békési Rendőrkapitányságra szerdán 10 óra után pár perccel érkezett jelzés arról, hogy Kecskeméti utcai házában holtan találták az ott élő 87 éves nénit, a lakást pedig vélhetően átkutatták és felforgatták. Az idős asszonyon talált sérülések egyértelművé tették, hogy bűncselekmény történt. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya együttműködve a helyi rendőrkapitánysággal azonnal nagy erőkkel kezdett nyomozásba az emberölés miatt.
Az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként a bejelentés után alig hat órával már házkutatást hajtottak végre egy békési családi házban élő 18. életévét betöltött férfinél, s ott egy pár vérrel szennyezett cipőt foglaltak le.
Hamarosan megalapozott gyanú merült fel, hogy ő ölte meg a nénit, s a fiatalember kihallgatása során el is ismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomásában elmondta, hogy a sértettet személyesen is ismerte, vele kapcsolatban állt. Úgy tudjuk — bár ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg — a férfi az utcába járt udvarolni, ezért ismerhette az idős hölgyet.
A gyilkosság éjszakáján keddről szerdára virradó éjszaka a tinédzser saját bevallása szerint lerészegedett, és elhatározta, hogy bemegy a 87 éves asszonyhoz alkoholt kérni. Magához vett egy brutális méretű, mintegy félméteres és roppant erős zsírkavaró fakanalat is, majd hajnali egy és két óra között átmászott a későbbi sértett kerítésén, és a nyitott bejárati ajtón keresztül bement a házba. A néni felébredt az érkezésére, s el akarta zavarni a hívatlan vendéget. A férfi erre válaszul a nála lévő fakanállal ütlegelni kezdte.
Az idős asszony fejét és testét számos ütés érte. A cselekmény brutalitását jól mutatja, hogy a fakanál kettétört.



A 87 éves néni a bántalmazás miatt a helyszínen meghalt. Az elkövető ezután megrongálta a házban található telefonokat, s megitta az alkoholt, amit talált. Ezt követően elvette a nő pénztárcájában található 15 ezer 500 forint készpénzt és elhagyta a gyilkosság helyszínét.
A kettétört fakanalat az utcában található egyik lakatlan ház emeletére bedobta. A férfit szerda éjjel megtartott helyszíni kihallgatás során meg is mutatta, hogy hova dobta a gyilkos eszközt, amit a rendőrök megtaláltak és le is foglaltak. Visszatérve a szerda éjszakára, a tizenéves elkövető, miután megszabadult a bűnjeltől, hazament, lefeküdt aludni, majd napközben eljátékgépezte a 15 ezer 500 forintot.
Az elkövetőt a nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tettéért életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetik.
Megkereste lapunkat a szerdán elhunyt 87 éves asszony fia, Sebestyén László, aki arra kért mindenkit, hogy ne sajátítsák ki a gyászukat és fájdalmukat. Mint mondta, egyetlen ember követte el a gyilkosságot, amiért nem lehet egész közösségeket büntetni vagy felelőssé tenni. Hozzátette, szeretnék, ha békében búcsúzhatnának el édesanyjától. (Kuruc.info: ez a “nem szabad általánosítani” meg “vannak normálisak is”-duma tipikusan cigányok által elkövetett bűncselekményeknél kerül elő. Ha valakinek bármi kétsége lett volna az elkövető származásával kapcsolatban… Igen, igaza volt matematikus olvasónknak, amikor a hellyel-közzel azért rendelkezésre álló statisztikai adatokból levezette, hogy egy cigányból százszoros valószínűséggel lesz gyilkos…)
Videó a sajtótájékoztatóról:
 
 
A meggyilkolt nénire emlékeznek az unokája bajtársai:
 
 
Frissítés (Márc. 12. 0:49): egy, az elkövetés helyét jól ismerő olvasói megjegyzés következik. Ha valaki esetleg kételkedett volna az elkövető, természetesen (ahogy már fentebb írtuk, egy mokka százszoros valószínűséggel lesz gyilkos, mint egy nemcigány), színes…:

"Aki ismeri Békés városát, az tudja, hogy melyik kerületét nevezik PÁRIZS-nak a békésiek, nem kell mondanom, hogy kik élnek ott, személyesen is jártam bent, az egyik cigány barátom vitt be, hogy megmutassa, milyen ott az élet. A Kecskeméti utca, ahol a gyilkosság történt, a környékén van ennek a gettónak. Sajnos előfordulhat, hogy a már nem is annyira kis létszámú helyi kisebbség egyes tagjának vagy tagjainak rovására írható a gyilkosság, legalábbis az elkövetés módja, az áldozat személye és kora stb. erre utal. Régen az a része a városnak is magyar lakta rész volt, azonban a helyi kisebbség fokozatosan begyűrűzött ide is, mint ahogy a város más részeibe is. Érdemes lenne az APEH részéről lefolytatni néhány vagyonosodási vizsgálatot egyes helyi kisebbségi családoknál, szerintem érdekes eredmények születnének. Persze lenne rasszistázás, meg romaüldözés.... meg jókora pénzbüntetés, meg kaptár."