Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség azt két férfit és egy nőt, akik tavaly januárban szurkáltak halálra egy meszesi asszonyt. Ennél az ügynél hibázott D. András háziorvos, akinek nem tűnt fel, hogy Fintha Dénesnét 14 késszúrással ölték meg a Frankel Leó utcai lakásában.

B. Péter, K. Tímea, F. Péter - hárman voltak élettársak

Agyvérzés – ez állt azon a dokumentumon, amellyel a brutálisan, 14 késszúrással megölt asszonyt szállították 2009. január 16-án a Baranya Megyei Kórház patológiájára. Hosszú nyomozás után májusban sikerült elfogni az idős asszony gyilkosait, akinek erőszakos halálát nem tudta (?) megállapítani a háziorvos. A nyomozás azért tartott olyan sokáig, mert szinte minden nyomot sikerült feltakarítaniuk a családtagoknak.
A kórház patológiáján mindenki megdöbbent, hogyan fordulhat elő ilyen tévedés. – A halál pontos okát kellett volna meghatároznom: amikor felfordítottam a holttestet, már jól látszottak a hátán a szúrások nyomai, alig hittem el, hogy ez igaz – nyilatkozta a Pécsi Napilapnak Hegedűs Géza patológus, aki, mint mondja, harminc éves pályafutása alatt ilyen szakmai hibával még nem találkozott. Katika egyik családtagjának ugyan feltűnt, hogy nem stimmel valami, meg is kérdezte a háziorvost, hogy normális-e agyvérzésnél, hogy két liter vér folyik ki, amire az orvos megnyugtatta: Ez teljesen normális dolog!
A gyanúsítottak előzetes letartóztatásukkor mindent tagadtak. A másodrendű vádlott, B. Péter (27) állítása szerint K. Tímea (29) a pécsi vásárból ismerte Katikát (64), aki ott pecsenyesütőként dolgozott. Tudták, hogy az asszony nagyobb mennyiségű készpénzt tart otthon, így, miután leszúrták, pénzt, aranyt és ágyneműt vittek magukkal. A harmadrendű vádlott, F. Péter (40) nem volt a helyszínen, ő bűnpártolásért áll bíróság elé. További érdekesség, hogy a vádlottak mindhárman élettársi kapcsolatban éltek egymással.
(Pécsi Napilap nyomán)