Frissítés (márc. 19. 11:20): egy másik olvasónk is írt az ügyben: „Azzal egészítem ezt [az eredeti BOON-cikket] ki, hogy az elkövető egy részeg cigány volt, a teljes neve Botos Sándor. Áthajtott a lányon, majd mikor az áldozat "kijutott" az autó alól - holtan -, az autóvezető cigány továbbhajtott és a szomszédos faluban hagyta a bűncselekmény elkövetésekor vezetett autót. Megtalálni azért volt könnyű, mert a gázoláskor az első rendszámtáblát elhagyta, azt a helyszínen megtalálták. Állítólag (!) a tettes megpróbálta félrevezetni a rendőröket azzal, hogy az autót ellopták tőle, nem ő tette, de mint a BOON cikkében is olvasható, már előzetes letartóztatásban van. De a tagadás ténye sokat elárul a lelkiismeretlenségről, hogy mennyire nem érdekli, hogy elgázolt valakit, aki ráadásul bele is halt ebbe. Olaszliszka esete jutott eszembe, talán nem kell különösebben ecsetelnem a vonatkozást.”

Eredetileg írtuk (márc. 18. 21:56): Emlékszünk még az érdi gázolásra? Az az ominózus “csak a bőre tartotta össze lábát"-sztorira? Meg a többire? Bizony, jó sok van – tessék szemezgetni az ITT a bevezetőben említett történetekből.

Nos, cigányaink megint halálra gázoltak valakit – talán mondanunk sem kell, ittasan. Mint mindig. Lássuk az eredeti hírt, majd olvasónk, ill. a Barikád további, az elkövetők származását egyértelműsítő információit:

Tragédia Tiszalúcon – meghalt egy fiatal lány
Tiszalúc - Halálos közlekedési baleset történt március 17-én az esti órákban Tiszalúcon. A gázoló két fiatalt ütött el.

Tiszalúc belterületén este hét óra után néhány perccel sétált egy 22 éves lány és egy 25 éves fiú. Egy arra haladó személygépkocsi sofőrje az elsődleges adatok szerint ittasan és nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezette járművét, aminek következtében elütötte a gyalogosokat, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.

A baleset következtében a 22 éves tiszalúci lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette. A 25 éves kisgyőri fiatalembert pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A gázoló felkutatására tett forró nyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei megkezdték, majd csatlakoztak hozzájuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai is. Az együttes erő hamar meghozta eredményét. A rendőrök elfogtak egy 39 éves tiszalúci férfit, aki a halálos kimenetelű gázolás elkövetésével gyanúsítható.

(BOON)

Olvasónk információja: “Ezek is cigányok voltak. A mi pénzünkből, uzsorázásból, lopásokból tartják fenn magukat. Az átmulatott Sándor napot követő kocsikázásból lett a tragédia. A gázoló Botos Sándor, kocsija defektet kapott és a szomszéd faluig felnin menekült. Utasa is volt, a szintén cigány rokona .A cigány észjárás legjobb példája, hogy az eset után azonnal szólt a rendőröknek, hogy a kocsiját ellopták. Apja 3 hónapja ütött el egy embert a postánál. Testvére gyilkosságért börtönben.”

A Barikád infója: “Olvasónk tegnap tudósított levelében: 18 óra tájban B.Sándor és társa(i) elgázolták a házuk kapuján kilépő 22 éves lányt és barátját Tiszalúcon. A lány a helyszínen meghalt, barátját kórházba szállították, de nem biztos, hogy túléli sérüléseit.

A tettesek a helyszínről elmenekültek. A helyszínelés még most is tart. Az elhagyott autót megtalálták, de a tettesek elmenekültek, akiket nagy erővel keres a rendőrség. Ennek a férfinak a testvére szintén ugyanilyen halálos gázolás miatt tölti börtönbüntetését, aki akkoriban unokatestvérét gázolta halálra motorjával.”