Frissítés (16:06): saját nevén megszólalt az ügyben Toperczer Attila, az Ercsi Polgári Őrök elnöke (infó ITT és ITT), akinek, éppen ebbéli minősége miatt, van egy „kevés” rálátása a gyilkoscigányokra:

„Én virágot viszek a halálra vert kollégám házához.
Azt illik tudni, hogy a lesavazott család tagjai lopásból élnek. Félelemben tartanak idős embereket, szervezetten, nagyüzemben irtják, és adják el a finomító köré telepített véderdőt. (Kuruc.info: véderdő kiirtása? Az simán terrorizmus-kategória egy normálisabb országban. Pintér úr, várjuk az ilyeneknek kiosztogatott 20-30 éveket! Vagy csak Budaházynál beszélhetünk „terrorizmusról”, a véderőket kiirtó, a gátakat elhordó és ezáltal ezrek, ha nem többek életét, javait veszélyeztető állatok..., bocsánat, cigányok esetében nem?) Az agyonvert kollégám többször zavarta már el őket "munka" közben az erdőből. Mi is fogtuk már meg őket favágás közben. A bünti 10 ezer Ft volt, amit nem fizettek be, ezért az önkormányzat ráterhelte az engedély nélkül épült házukra.
Természetesen, sokakban joggal merül fel a kérdés, néhai V. miért akart önbíráskodni? Én viszont azt kérdezném, mi lehet az oka, hogy ilyen formáját választotta az igazságtételnek? (Kuruc.info: azért, amit mindenki tud: a rendőrség lesz@rja az egészet, és most már tényleg akkora az emberek elkeseredettsége, hogy nem látnak más kiutat a cigányokkal szemben, mint az önbíráskodás...) Illetve, a lesavazott férfi családja miért nem a rendőrséget értesítette? (Kuruc.info: természetesen tudjuk, a kérdés költői, hisz bűnözőfamíliáról van szó...)
Nagyon kíváncsi vagyok az új kormány ténykedésére..."

Előzőleg írtuk (14:18):
1. Az egyik FMH-s hozzászóló szerint a bűnözőcigányok csicská(ka?)t is tartanak. Szerinte a Nefelejcs utcában is van egy cigánycsalád, akik egy garázsba költöztetett be egy idős embert és elvették a házát és nyugdíját. Csak félve tesszük hozzá: az életét mikor fogják? Sajnos, ilyen esetekben cigányaink attól is hamar „megszabadítják” áldozatukat.
2. Feltennénk a (költői) kérdést, hogy vajon a bíróságok itt is vizsgálni fogják az arányos védekezés meglétét (egyetlen „támadó” volt, az is láthatóan nem kén/sósavat permetezett), vagy az csak cigány betörőket, támadókat helybenhagyó „gádzsóknál” vizsgálandó? Van egy olyan tippünk, hogy szegínromákokat nem fogják elítélni azért, mert úgymond nem volt arányban a védekezésük az ellenük irányuló „támadással”.
Előzőleg írtuk (13:40): Az FH alábbi, pár perce publikált, legalul teljességében megtalálható hírének legfontosabb része (kielemés tőlünk). Mindezen információk hiányoznak az FMH cikkéből. Hiába, ahol Klecska Ernő lehet az egyik főgóré, ott ne is számítsunk arról, hogy az ilyen látogatások valódi okait, a gyilkosok előéletét, viselt dolgait fogják tárgyalni...:

"...Egyik alkalommal aztán megfenyegették [a cigányok az áldozatukat], hogy megölik, ha még egyszer találkoznak. Néhány nappal ezelőtt eltűnt a férfi fűkaszája. Mivel az ismert családra gyanakodott, úgy döntött, elégtételt vesz, ezért ment el hozzájuk.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere az esettel kapcsolatban elmondta: a szóban forgó család már régóta "mételyezi" a város hangulatát -ahogy a település vezetője fogalmazott - "nem a tisztesség és a béketűrés emberei". A polgármester szerint a család számlájára írható több lopás is. "Egy egész erdőrészt irottak ki" - fogalmazott. Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem. A településnek már több millió forintos károkat okoztak.
Szabó Tamás hozzátette: az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében."
Előzőleg írtuk (12:55): az FMH folyamatosan frissíti cikkét. A legfrissebb mindig legalul, a régi(ek) helyén.

Eredetileg írtuk:
Az alábbi, eredetiben idézett hírt nem más, mint a mi áldott Klecska Ernőnk jegyzi, aki a kőkemény cigányfajvédelem mellett többek között a Turul lekutyatápozásával (ez olyan, mint amikor az antifák szarkoronáznak) szerzett „nevet” magának.

Emiatt nem csodálkozhatunk azon, hogy a hír mélyen hallgat arról, bűnöző, megfékezhetetlen   cigánycsaládról van szó, akinek a kirabolt szomszédja revánsnak gondolta a lepermetezést, ha már a „rendőrség” sz@rt se csinál. Talán mondanunk sem kell, egy normálisabb országban (pl. USA, Finnország stb. - olyan helyek, ahol az emberek törvényesen tarthatnak fegyvert és azt minden további nélkül használják is, ha kell) már rég lemészárolták volna a bizonyítottan bűnöző cigányokat – ahogy szokták is tenni (a finnek, usákok nem cicóznak, hanem lőnek, ha bűnözőcigánnyal kerülnek szembe). De nem itt – itt nemcsak, hogy nekünk kell szótlanul tűrnünk a cigányterrort, de a rendőrök sem csinálnak semmit. És még az olasz, francia modellt sem vesszük át (minden bűnözőcigány fegyveresekkel őrzött lágerekbe), pedig őket is igen nehéz nácizmussal vádolni. Hiába, szinte minden más országban a helyén (fegyverrel, rendvédelmi eszközökkel) kezelik a cigánykérdést. Ezzel az ember alatti „kultúrával” ugyanis nem lehet másképp bánni, mint az az együttlétünk 600-700 éve alatt kiderült.
Az ercsi orkokról még annyit kell tudni, hogy nem véletlenül üzent nekik hadat a polgárőr (cikk ITT, kövessük az elején levő hivatkozást, ha képet akarunk arról kapni, milyenek is ezek az áldott, szent életű kormosok valójában). Igen, volt alapja az sértett permetezős (viszont)látogatásának. Az más kérdés, hogy nem így kellett volna kiviteleznie...
Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a kesznyéteni („uborkás”) párhuzamot hogy kezeli a sajtó, ill. az igazságszolgáltatás.
1, Rögtön gyilkosság lesz a főcím mindenhol? Hát nagyon nem úgy tűnik, hiszen már itt is 'dulakodás közben életét vesztette' van (bár Klecskától mi más várható, ő még a csillagokat is képes lehazudni az égről, hogy védje kis kedvenceit). Kizárt dolog, hogy a ballib médiumokban (Index, TV2, RTL Klub stb.) bárhol „gyilkosság”, „lincselés” vagy hasonló lesz a címekben, max. ez az ótvar „életét vesztette”. Bezzeg ha magyar gyilkolt volna orkot... (Frissítés (12:55): azóta az FMH „Agyonverték a betolakodót”-ra módosította az eredetileg „Meghalt a betolakodó” címet. Valószínűleg azért, mert Klecska mellé? Helyett? zsohár is(?) ugrott be cikket frissíteni.)
2, a jogvédők most is a betörő / hívatlan vendég pártjára fognak állni („tulajdonképp csak azért ment oda, hogy kiszellőztessen / ellenőrizze, minden rendben van-e / eltévedt, és útbaigazítást akart kérni” - ezt az ótvar dumát oly sokszor elsütötték már a cigányokkal kapcsolatban)?
3, legalább olyan mértékű büntetést kapnak a lincselők, mint a kesznyéteni Barna bácsi, ideértve az előzetest is?

Az eredeti hír következik (azóta, 12:20-kor, ill. 12:55-kor, kétszer frissítve):
Agyonverték a betolakodót! Lepermetezett egy családot egy férfi Ercsiben (frissítve)
Ercsi - A háziakkal való dulakodás során életét vesztette az a férfi, aki éjszaka rátört egy helyi – információink szerint roma - családra Ercsiben.

Az éjszaka folyamán egy férfi vegyvédelmi felszerelésben ment be az Ercsi családi házba, és ott valamilyen vegyi anyaggal permetezett le több személy - erősítette meg információinkat Németh Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az akció után a háziak és a férfi között dulakodás alakult ki, ennek során a férfi életét vesztette. A helyszíni szemle folyamatban van, és Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja az eset körülményeit - közölte a szóvivő, több részletet azonban a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult  el.
A helyszínről kapott információk szerint azonosították az áldozatot, aki nem roma. Az illető hajnalban behatolt a roma családhoz, de hogy betört-e, vagy bement, arról nincs hírünk. Ott a házilag átalakított poroltó készülékből savval lefújta a család egyik férfitagját. Nem tudni, milyen sebesülés érte a sértettet, de vasárnap délelőtt törülközővel a fején többen látták Ercsi belvárosában. A „savas” támadót a megtámadott férfi családtagjai agyonverték, s egyes hírek szerint a torkát is átvágták. Külső személy értesítette a rendőrséget és a tűzoltóságot. A holttestet elszállították, s már a helyi közvélemény tudja, ki az áldozat. Egy szerb nevű férfi, de nem őslakos ercsibéli,  aki a kőolajfinomítóban dolgozott, s állítólag azért vállalkozott a cselekményre, mert „megelégelte” az ominózus család tagjainak önkényeskedéseit.
Ercsiben sok a szóbeszéd, de a hivatalos verziót még nem adja ki a rendőrség. A helyszínen kollégánknak a helyiek az eset kapcsán azt mondták, egy ismert roma családról van szó, amelynek tagjai félelemben tartották a környékbelieket.

A rendőrség 13 óra előtt adott újabb tájékoztatást, az  ercsi eseményekről  újabb részletek derültek ki: vasárnap kora hajnalban gázálarcban permetezővel a hátán egy férfi egy ercsi házhoz ment, majd először a házból kilépő tulajdonost, majd a család többi tagját is  eddig ismeretlen összetételű vegyi anyaggal lefújta. Emiatt dulakodás alakult ki az ott lakók és a férfi között, melynek során a család egyik nő tagja egy bottal többször megütötte a rájuk vegyszerrel támadó 39 éves ercsi férfit, aki ennek során a helyszínen életét vesztette.

A vegyszeres támadás során a család 54 éves férfi tagjának komolyabb bőrfelmaródásos sérülései keletkeztek. Őt a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Egyelőre azt még nem tudni, hogy nyolc napon belüliek, vagy nyolc napon túliak a sérülései.

A 34 éves asszonynak – aki a bottal védekezett a vegyszeres támadóval szemben – a bőrén kisebb maró sérülések keletkeztek, melyek nyolc napon belül gyógyulóak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával indított büntetőeljárást az ügyben. A nyomozók a nőt előállították, jelenleg az elsődleges nyomozati cselekmények folyamatban vannak.  
(FMH)
Az FH cikke:
Elégtételt akart venni a családon a savval fenyegetőző férfi

Valószínűleg régi feszültség vezetett a hajnali, ercsi gyilkossághoz.

Egy helybeli férfi megelégelte, hogy egy család - ávéleménye szerint - évek óta büntetlenül fosztogatja a környéket, és elégtételt akart veni rajtuk. A dulakodásban végül ő maradt alul, és halálosan megsebesült. A rendőrség tájékoztatása szerint a ház lakói közül ketten sérültek meg, egyiküket kórházban ápolják. A nőt - aki a rendőrség szerint egy bottal mért halálos ütéseket a támadóra - előállították.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kora délutáni tájékoztatása szerint a 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezővel ment az ercsi házhoz, ahol először a házból kilépő tulajdonost, majd a család többi tagját is felújta egy eddig ismeretlen összetételű vegyi anyaggal. Ezután verekedés tört ki közöttük,ekkor került elő egy bot: a család egyik női tagja ezzel ütötte a támadót, aki belehalt sérüléseibe.

A támadásban a család 54 éves férfi tagjának komolyabb bőrfelmaródásos sérülései lettek, őt a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Azt egyelőre nem tudni, hogy állapota súlyos-e. A bottal védekező 34 éves asszonynak a bőrén keletkeztek kisebb maró sérülések, amelyek nyolc napon belül gyógyulóak. A rendőrség bűntetőeljárást indított az ügyben, a nyomozók a nőt előállították.

Úgy tudjuk, a férfinek nem ez volt az első találkozása a családdal. Mivel amatőr íjász volt, rendszeresen járt a helyi erdőbe, ahol többször kapta falopáson a családot. Néhány esetben értesítette a polgárőröket, illetve a rendőrséget is. Egyik alkalommal aztán megfenyegették, hogy megölik, ha még egyszer találkoznak. Néhány nappal ezelőtt eltűnt a férfi fűkaszája. Mivel az ismert családra gyanakodott, úgy döntött, elégtételt vesz, ezért ment el hozzájuk.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere az esettel kapcsolatban elmondta: a szóban forgó család már régóta "mételyezi" a város hangulatát -ahogy a település vezetője fogalmazott - "nem a tisztesség és a béketűrés emberei". A polgármester szerint a család számlájára írható több lopás is. "Egy egész erdőrészt irottak ki" - fogalmazott. Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem. A településnek már több millió forintos károkat okoztak.

Szabó Tamás hozzátette: az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében. A meggyilkolt férfi valószínűleg megelégelte, hogy ezügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik, amiért az életével fizetett.
(FH)