A Kanadából kiutált, kipaterolt nyíregyházi cigányok (előző, kapcsolódó cikk ITT) továbbra is balhéznak. Az alább olvasható cikkből kiderül, hogy a vezetőjük, aki amúgy maffiózó (az APEH vizsgálatát epekedve várjuk!), szétlopta a neki a mi(!) pénzünkön adott önkormányzati lakást:

„A Pongó Ernő által korábban bérelt lakásról kiderült: nincs kiutalható állapotban, úgy került vissza a vagyonkezelőhöz, hogy alapvető berendezési tárgyak – mosdó, kád, tűzhely, villanykapcsolók – hiányoznak belőle. ”


Az olyan „apróságokról”, mint a kiköltözés tényének önkormányzat felé való közlés elhanyagolásával kapcsolatos hazudozás, nem is beszélve („azzal érvelt [a maffiózócigány]: ő a testvérénél a kulccsal hagyott egy levelet, amelyben tájékoztatta a társaságot, hogy Kanadába távoztak. – Ezt a levelet azonban a mai napig nem kaptuk meg –közölte Pazonyi Péter [az önkormányzatis].”)

Itt is előkerül az orkok által olyan sokszor hazudott „több milliót ráköltöttünk a felújításra!”-duma. Igencsak életszerűtlen mindez, nem? Miért újítana fel a saját pénzéből egy önkormányzati lakást egy élősködő deviánscigány, pláne úgy, hogy közben kitépi a kapcsolókat, vezetékeket a falból, hogy eladja, és ugyanezt teszi a vizesblokkal, a konyhaszekrényekkel? Ugyan már, ne nézzük egymást hülyének... bár a felújítási munkák számláira kíváncsiak lennénk. Ugye, hogy nincsenek? Egyáltalán: mivel tudja bizonyítani, hogy az állítólagos felújítás megtörtént? Ugye, hogy semmivel? Ennyit erről a tipikusan cigány hazugságról.

Maffiózónk kapcsán „elfelejti” az anyag (végül is a cigányfajvédő Népszabadságban jelent meg) megemlíteni azt, amit a sokkal korrektebb, az Interneten elsőként nálunk olvasható Magyar Nemzet-cikk megemlített: „Veje, Pongó Ernő, a Huszár-telep cigányházainak komor kopottságával éles kontrasztot mutatóan vadonatúj Audiból [kiemelés tőlünk] kiszálló építési vállalkozó meg azt állítja, ő személyre vonatkozó, konkrét fenyegetés elől menekült.” Értsd: nagyon sok a pénze (amely nemcsak a vadonatúj, tízmilliós Audiból, hanem a cikkben olvasható „rongyrázásból” is kiderül), de azért csak tőlünk várja el, hogy ingyen a segge alá toljuk az új lakást. A régit meg szétlopta...


Pongó Ernő, aki már kinézetre is tipikus maffiózócigány

Hab a tortán, hogy a mi áldott jó Balogh Artúrunk apja, a helyi cigóvezető, egyenesen azt jelentette ki a helyi TV-ben, hogy szélsőséges az önkormányzat, ha nem ad ingyenlakást a hazatérteknek. Igen, megint előkerült a rászístá kártya. (Bővebben a témáról a cikk alatt, az olvasói megjegyzésben.)

Alább a Népszabadság cikke. Jellemző, hogy nem lehet kommentálni – jól tudják a szerkesztők, hogy az ilyen szintű hazugságáradat, finoman szólva, nem éppenséggel baráti megjegyzéseket szülne. Persze az olyan vérliberálisok, mint libertyMUC (ITT), valószínűleg megint elsütnék az ismert, „minden magyar az anyatejjel szívja magába a rasszizmust, a génjeikben van a szemétség”-típusú „liberális” „érveket”. Kár, hogy az immár kevés.

Visszakérik lakásukat a Kanadát megjárt roma családok

Bérlakásaikat kérik vissza a Kanadát megjárt, nyíregyházi romák, akik egy éve - állításuk szerint - a cigányok elleni gyilkosságsorozattól való félelmükben hagyták el az országot. Ám korábbi önkormányzati lakásaikat már kiutalták másoknak.


Ernő azt állítja: korábban itthon többször megfenyegették, ismeretlenek az ablaka alatt kiabáltak, kezükben Molotov-koktélos üveget lóbáltak, ő pedig féltette családját, azért menekültek el az országból. Többen emlékeznek a két éve a Jobbik által szervezett nyíregyházi Trianon-emlékünnepségre, ahol – Pongó Ernő szerint – sértő megjegyzések hangzottak el a cigányságra. Az eseményen Pongó Ernő a Hátrányos Helyzetű Romákért Egyesület elnökeként videózott volna, de gárdisták kiverték a kezéből a kamerát, ami eltört, rendőrségi ügy lett belőle. A vizsgálatot végül bizonyítékok hiányában lezártak.

Pongó Ernő ezután többször úgy érezte, figyelik. Lánya esküvője után megváltotta a jegyeket és összecsomagolt. 80 négyzetméteres, nyíregyházi belvárosi bérlakása kulcsát a bátyjánál hagyta, hogy adja el az értékeiket, majd menjen utánuk.

A 44 éves férfi hatodmagával – feleségével, 20 éves ikerfiaival, 23 éves lányával, vejével – indult útnak egy évvel ezelőtt Kanadába – turistaként. Amikor megérkeztek, ideiglenes tartózkodási engedélyt kért a család, amit megkaptak. Vissza már heten jöttek – odakint megszületett az unoka.

– Szeretném visszakapni a lakásomat, amire kétmilliót költöttem. Igényesen, szépen felújítottam – mondta a férfi, aki nem várta meg Kanadában, hogy megkapja a menekült státuszát. Állítása szerint kitöltött egy nyilatkozatot, leírta, saját felelősségére hagyja ott azt az országot, amely befogadta.

Elmesélte: Torontóban három hónapig egy motelben laktak, a költségeket a kanadai állam fizette. Utána választhattak lakást, ők egy 95 négyzetméteres ingatlanba költöztek. Havi 5000 dollár segélyt kaptak, abból 1800 volt a rezsi. A feltétel az volt, hogy hat hónapig iskolába járnak, angolul tanulnak. A családfő azonban azt kérte, engedjék őket minél hamarabb munkába állni. Engedték is, azt mondja, jól kerestek. Szerinte ott mindenki megtalálja a számítását, mert segítenek neki. Arra a kérdésre, hogy ha ez így van, miért tértek haza, Pongó Ernő azt állítja: a szíve hazahúzta Nyíregyházára. Most albérletben laknak, rendszeres jövedelmük nincs.

 Balogh Artúr, a nyíregyházi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője úgy tudja: hatvanan távoztak tavaly Nyíregyházáról. Eddig húszan tértek haza. Arról nincs hír, hogy a kint maradottak közül hányan fontolgatják a visszatérést. A kisebbségi vezető, aki minden hazatérővel beszélt, kijelentette: semmi más oka nem volt az érintettek visszajövetelének, mint a honvágy. Igaztalanok azok a vádak, hogy a cigányok Kanadában nem akartak dolgozni, és ezért kellett hazajönniük. –Nem azt mondjuk, hogy ugyanazt a lakást adják vissza, de legalább hasonlót, hogy ugyanolyan körülmények között tudjanak berendezkedni – érvelt Balogh Artúr.

Hivatalosan eddig két család keresett meg, őket szóban tájékoztattam arról, hogy a régi bérlakást nem kaphatják vissza –mondta érdeklődésünkre Pazonyi Péter, a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. jogi és lakásügyi osztályának vezetője. Hozzátette: a törvény előírja, hogy a bérlőknek be kell jelenteniük a 60 napnál hosszabb távollétet, különben elvesztik a bérleti jogviszonyukat, ami egyben azt is jelenti, öt évig nem jogosultak önkormányzati bérlakásra. Ebbe a kategóriába tartozik Pongó Ernő is, miután kiutazása előtt nem tett eleget az előírásoknak.

Pazonyi Péter megemlíti: volt olyan huszártelepi lakás, amelyet úgy hagytak hátra bérlőik, hogy az ajtaja tárva-nyitva állt. A vagyonkezelő kereste a bérlőket, de hiába – a szomszédoktól tudták meg, hogy a benne lakók elköltöztek. A lakást lezárták, majd rendbehozták, s kiutalták másnak. Arra is akadt példa, hogy valaki lakbér- vagy közüzemidíj-tartozást hagyott hátra, miközben Nyíregyházán több mint negyven család vár – a főképp romák lakta Huszártelepen – alacsony rezsijű bérlakásra. Azt nem várhatta meg a kezelő – állítja Pazonyi Péter –, hogy az üresen hagyott bérleményekbe jogosulatlanul beköltözzön valaki.

A Pongó Ernő által korábban bérelt lakásról kiderült: nincs kiutalható állapotban, úgy került vissza a vagyonkezelőhöz, hogy alapvető berendezési tárgyak – mosdó, kád, tűzhely, villanykapcsolók – hiányoznak belőle. Pazonyi Péter ezt közölte Pongó Ernővel, aki viszont azzal érvelt: ő a testvérénél a kulccsal hagyott egy levelet, amelyben tájékoztatta a társaságot, hogy Kanadába távoztak. – Ezt a levelet azonban a mai napig nem kaptuk meg –közölte Pazonyi Péter.

A hazatért romáknak felajánlották a társaság üzemeltetésében működő Albérlők Házát, ahol kétszer hat hónapig, de szükség esetén akár tovább is maradhatnak, addig, amíg lakásproblémájuk megoldódik. Az érintettek azonban közölték: nekik ez a megoldás – a közös konyha miatt – nem megfelelő. A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. a napokban fórumot tartott az érintetteknek, amelyen a cigány kisebbségi önkormányzat felajánlotta: öszszegyűjti a lakáskérelmeket, eljuttatja a városüzemeltető kft.-hez és a városházára is. Arról, hogy milyen formában tudnak segíteni a Kanadából hazatért romákon, az önkormányzat fog dönteni.

(NOL)

Olvasónk megjegyzése:

A rohadék Balogh Artúr (Kuruc.info: a hírszerzős Balogh apja; helyi cigány önkormányzati vezető) a helyi TV-ben azt mondta: csak nem lesz olyan szélsőséges az önkormányzat, hogy nem adja vissza a lakásokat a romáknak. Nyíregyháza a komcsik utolsó végvára, Csabainé lép kettőt kinő egy veres csillag a földből, és a cigányoknak még ő is szélsőség, ha a mi pénzünkből nem ad nekik ingyen lakást. Hány magyar járt már turistaként Kanadában. Nem kellene az APEH részéről egy átfogó vagyonosodási vizsgálat a fél évig turistáskodók ellen?

A cikkben említett kamerarongálás úgy történt, hogy miután a Trianon megemlékezésre rászerveztek a Hitgyülisek, ahol az ő technikájukkal, az ő pénzükből a cigányok dajdajoztak a megemlékezéstől mintegy 80-100 méterre a Nemzeti őrsereg tagjai láncba állva biztosították a rendet. A rendőrségnek a megemlékezők többször jelezték, hogy a hangos és megemlékezéshez méltatlan dajdajozás eléri a rendzavarás szintjét a rendőrök nem tettek semmit. Ezt követően bekapcsolt kamerával a kezében ment az őrsereg alkotta lánchoz a pofátlanul hazudozó szegínáldozat, és mosdatlan szavakkal ócsárolta őket. Egyikük ekkor kapott a cigány felé, és meglökte a tudatlan bunkó kameráját egy 20 eFt értékű Hi8-ast (Kuruc.info: hát, egy Hi8-as ma már tényleg nem ér többet 20-nál...), aminek letört az LCD kijelzője. A rohadék 60 eFt kárigényt jelentett be. (Kuruc.info: azért már sokkal minőségibb, digitális kamerát kap... sőt, ha 20-30-at még rádob, akkor egy nagyságrenddel jobb, HD-sat... Pofátlan az ork, na...)
Ha fel tudta újítani 2 millió Ft-ért a bérlakást, akkor nem is volt jogosult rá! Nem követelhetik vissza azt, ami soha nem volt a sajátjuk. Pongó Ernő a bérlakásért a kint tartózkodás ideje alatt mennyi lakbért fizetett, hogy a jogviszonya ne szakadjon meg? Ha még a kádat is eladták a bérlakásból Pongóék, akkor (nem tulajdonuk volt) nem lehet, hogy megáll a lopás, vagy a hűtlen kezelés?