Vasárnap koradélután a szomszédok szóltak a helyi orvosnak, hogy két gyerek az idősek otthonának kerítését bontogatja, mire ő kiment, és rájuk szólt (Kuruc.info: tehát egy rasszista orvosról van szó), hogy hagyják abba. A gyerekek azonban minősíthetetlen hangnemben válaszoltak, mire a doktor elveszítette a fejét és adott egy-egy taslit a két kerítésbontogatónak.
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa munkatársunknak elmondta: valóban indult egy eljárás a Miskolci Rendőrkapitányságon védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt egy sajóbábonyi férfi ellen, aki elismerte, hogy valóban bántalmazta a gyerekeket, akik a figyelmeztetése után visszabeszéltek neki, ám megbánta a tettét.
Megkerestük az érintett orvost, aki elmondta: hosszú évtizedek óta gyógyít Sajóbábonyban, ezért szégyenli a történteket. Nem lett volna szabad engednie, hogy elfogja az indulat, ezért beszélt a gyerekek szüleivel, és kölcsönös bocsánatkérések után abban egyeztek meg, hogy nem csinálnak ügyet az esetből.
(Boon nyomán)
Kuruc.info: miért nem tettünk kérdőjelet a retekbűnözőt szó után a címben? Figyeljünk a sokatmondó szavakra: kerítésbontás, minősíthetetlen hangnem, és a helyszín: a fertőzött Sajóbábony.