Sokan emlékezhetnek még a (nyilvános) levélváltásunkra Fekete Vonat (ismert cigány„zene”kar) kapcsán. A menedzsment ITT olvasható levelében anno nagyon mosta a szennyest.

Nos, a legújabb hírek alapján világosan kiderült, hogy nekünk volt igazunk (mint szinte mindig). A Fekete Vonat éppen olyan bűnözőkből állt, mint a cigányság túlnyomó többsége. Hiába, amilyenek az orkok, olyanok a „művészeik” (Fekete Vonat, Győzike stb.), ill. a képviselőik, politikusaik (többszörös bűnöző Kolompár-família, Farkas Flórián, Csintó és társai). Szinte biztos, hogy egyetlen egy olyan neves cigány nincs, akinek ne lenne priusza...
Csalás miatt fogták el az egykori Fekete Vonat énekesnőjét

Mohamed Fatimát a Független Hírügynökség információi szerint a XIII. kerületben fogták el.

Úgy tudni, az énekesnőt csalás gyanújával már hónapok óta körözték. Mohamed Fatima a Fekete Vonat énekesnőjeként futott be a hazai szórakoztatóiparban, a zenekar többször átalakult, majd feloszlott.
 
Az énekesnő ezután külföldön próbált szerencsét, majd 2006-ban hazatért, hogy szólókarrierbe fogjon.
Van egy szép kép is a kormoslábúról:

(FH)
Frissítés: a Romnet-en találtunk egy 2008-as interjút Káló Norberttel, a Roma Mentori Projekt vezetőjével. A témához kapcsolódó rész:

"Csak néhány név azon tehetséges roma fiatalok közül, akikről azt gondolom, hogy szakmai illetve művészi előéletük mindent elárul, és a Roma Mentori Projekt létjogosultságot egyértelműen alátámassza
(Kuruc.info: sic! A helyes alátámasztja helyett... és ez a primitív bunkó egy ilyen program vezetője... A hibát észre nem vevő Romnet-ről, azok szerkesztőiről meg ne is beszéljünk):

Báder Csaba, Balogh Bori, Balogh Tibor Báró, Schull Zoltán, Boda Péter, Bogdán Péter, Bordács Margit, Kővári József (Borz), Duka Kata, Erős Emese, Erőss Gusztáv, Farkas Róbert Farkas Zsolt, Hídvégi Balogh Attila, Illés Barbara, Junghaus Timea, Káli Horváth Kálmán, Kállai Henrik, Káló Károly, Keszthelyi József, Kissné Oláh Anita, Kovács Antal, Kunhegyesi Ferenc, Lakatos Erika, Lakatos Klára, Lázár Péter, Makula György, Mohácsi Norbert, Mohamed Fatima, Molnár István Gábor, Orsós Anna, Orsós Hajnalka, Petrovics László, Ponczok János, Radics Sándor, Ponczók Béla, Sándor Bertalan, Suki András, Szakcsi Ifj, Béla, Szilvási István, Váradi Kriszta,Vári Zsolt"


Mohamed Fatima nevének kiemelése tőlünk. Már csak az a kérdés, hogy ezek közül a „tehetséges roma fiatalok” között vajon még hány bűnöző van? Ez a cigányság „krémje”, akikre oly büszkék patkányaink? És még ők is bűnözők? Hiába: kutyából nem lesz szalonna, a cigányságot a büdös életben nem fogjuk civilizálni, emberré változtatni, ha még a „művészkrémjük” is ilyen, nemcsak a politikusaik, önkormányzati vezetőik, vajdáik. Kizárólag a kivétel nélkül minden más országban folytatott gyakorlat (szigorú elkülönítés – minimum se ki, se be fegyveresekkel őrzött táborokba –, üldözés, kiutasítás, állampolgárság elvétele stb.) használható. És akkor még nem is vagyunk olyan „durvák”, mint a derék finnek, akik a lehető legegyszerűbben kezelik a kérdést: lelövik őket, mint a kutyákat.