Két kisbusznyi cigány érkezett Gyöngyöspatára, senki nem tudja, honnan jöttek és milyen céllal. A fatolvajokat előállító rendőrökre rátámadtak, a Jobbik helyi elnökét halálosan megfenyegették.

Gyöngyöspatáról egyre aggasztóbb híreket kapunk. A helyi cigányok már a rendőrökre is rátámadnak, a helyieket ismét - bár a Szebb Jövőért Polgárőrség jelenléte miatt legtöbbször csak szóban - terrorizálják.
Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke, a barikád.hu-nak elmondta, a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai hétfő óta több bűncselekmény elkövetőjének elfogásánál is segédkeztek. Ma délelőtt tíz óra tájt két polgárőr egy fatolvajt ért tetten a faluhoz közeli erdőben. Azonnal értesítették a rendőrséget. Amint a járőrök megérkeztek, a polgárőrök elhagyták a helyszínt. Ám néhány perc elteltével körülbelül tizenöt cigány jelent meg a helyszínen, akik a rendőröket életveszélyesen megfenyegették, sőt megpróbáltak rájuk támadni. A rendőröknek az volt a szerencséjük, hogy kutyával járőröztek, így amikor az állatot a pórázról elengedték, a cigányok elmenekültek.
Vasárnap óta egyébként az a néhány cigány, aki a Jobbik demonstrációja előtt elhagyta a települést, már visszatért. Fennhangon fenyegetőznek az utcán, azt ordibálják, hogy ha a polgárőrök elhagyják Gyöngyöspatát, Juhász Oszkárt "egy autó után kötözik, úgy nyírják ki".
Eddig tartott a keresztényi szeretet - Kolompár Orbán és Száva Vince feszülettel a kezükben a demonstráció estéjén.

Az LMP-től "tudják a jogaikat"
A Jobbik helyi elnöke a barikád.hu kérdésére elmondta, a helyzetet tovább rontotta, hogy vasárnap megjelentek az LMP képviselői is, a cigányok azóta folyton azt hangoztatják, ők ismerik a jogaikat. A lakosságot pedig többet ócsárolják és fenyegetik, mint korábban.
A helyzetet tovább élezi, hogy Gyöngyöspatára délután két kisbusznyi cigány érkezett, akiket a helyiek nem ismernek, senki sem tudja, ki és honnan szállította ide őket. Körülbelül húsz polgárőr teljesít még szolgálatot Gyöngyöspatán, ám Tábi László helyi polgármester feltett szándéka, hogy amint lehetséges, kitiltja őket a faluból. (Kuruc.info: az impotens polgármester teljesen a bűnözőcigányok markában van. [További infó minderről ITT.] Ahelyett, hogy a sarkára állna, behívná a karhatalmat, és kíméletlenül lecsukatna vagy ellehetetlenítene, elkergetne minden bűnözőcigányt – ahogy pl. Érpatakon csinálta a Jobbik-szimpatizáns polgármester. Meg lehet csinálni, csak akarni kell...)
(Barikád nyomán)