Kiköltöztettek 276 cigány nőt és gyereket Gyöngyöspatáról péntek reggel a Véderő nevű maroknyi mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt.

Nyugodtan megtarthatjátok őket!
 
 
14.40: Nem is kellett sokat várni arra, hogy az LMP megragadja az általa kreált "botrány" miatti lehetőséget: máris felszólították a Véderőt, hogy pakoljon, és menjen el Gyöngyöspatáról. Halkan jegyezzük meg: a Véderő egy magánbirtokon gyülekezik, elvileg senkinek semmi köze ahhoz, hogy ott mit csinálnak az adófizető magyar állampolgárok. Amint azt már megírtuk (lentebb olvasható), az LMP a régi liberális elvtársainak nyomdokába lépve a zámolyi recept szerint igyekszik politikai tőkét kovácsolni magának.
A zámolyi recept felmelegítésére utal az is, hogy a "szegény, üldözött romák" ismét egy idegen országhoz fordulnak politikai menekült státuszért.A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint ugyanis az USA és Kanada segítségét kérték a gyöngyöspatai cigányok. Pénteken délután nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak, ahol részletesen ismertetik a terveiket. A történelem ismétli önmagát.
13.40: Bár kétségkívül túlzóan nagy hírértéket tulajdonítanak a gyöngyöspatai eseményeknek a honi médiában, mintegy szánkba rágva, hogy „menekülnek” a cigányok, a kép lassan kezd tisztulni. Íme, idézet az említett hírportálról:
„A Vöröskereszt bonyolította az akciót, de a buszok költségeit egy roma aktivista szerint Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember fizette. Field azonban az Origónak azt mondta, hogy nem ő fizette az akciót, hanem a Vöröskereszt, ő csak segített a szervezésben. ” (Kiemelés tőlünk - a szerk.)
Richard Field, Magyarországon élő "amerikai" üzletember és „romaaktivista” egyébként az a személy, aki az LMP kampányát is finanszírozta. (Richard Field világnézetéről ITT, ITT, ITT és ITT tudhat meg többet.)
Bár a zámolyi nagy „cigányexodus” már jó pár éve történt, a szervezők szégyenteljes lebukását elhallgatta az akkori média, azért mi mégis visszaemlékezünk arra az időszakra, amikor liberális „értelmiségiek” írtak köszönőlevelet az akkori francia elnöknek, hogy befogadta a nálunk annyira üldözött cigányokat. Akikről aztán sorban derült ki, hogy különböző bűnök elkövetése miatt körözték itthon, többek között egy gyilkosság is a számlájukra írható.
A mai gyöngyöspatai események kísértetiesen hasonlítanak az akkori zámolyi történethez. Most is a liberálisok új (?) alakulata áll az egész mögött, az LMP, most is feltűnően nagy számban vannak jelen politikusok, „jogvédők” és mindig olyan hazai megmondóember, aki a feszültségek szításából, hazug forgatókönyvek írásából reméli politikai jövőjének sikerességét.Field szerepének a tisztázása szinte szükségtelen: akár ő fizette, akár "csak" segített a szervezésben, az álarc már lehulott, a forgatókönyv íróinak kiléte ismertté vált.
Miközben a kormány a Jobbikot, és a hozzá tartozó rendpárti alakulatokat és sajtóorgánumokat üldözi, az LMP kimutatta foga fehérjét. Jancsó Miklós, Konrád György, Heller Ágnes és a többi magyarellenes és kommunista pártjai ők. Hiába, nincs új a nap alatt, mégsem lehet más a politika.
13.10: A cigányok pesti üdültetésének költségeit, a hírek szerint a Vöröskereszt vállalta magára, ez azonban több kérdést is felvet. A legfontosabb talán az lenne, hogy a cigány kisebbségi önkormányzatok, azok vezetői, a cigány vajdák és a többi, a cigányságon élősködő „romavezető” miért nem szállt be a költségekbe, pontosabban miért nem ők fizették, hisz kivétel nélkül állami forrsáokból gazdálkodnak, amelyek pont ilyen jellegű célokra lettek számukra átirányítva. Mármint üdültetései célokra, nem az álmenekülés megszervezésére gondolok.
Másrészt, a Vöröskereszt jobban meggondolhatná, hogy a magyarok adományaiból befolyt összeget mire költi. Amint azt több olvasónk is jelezte, évek óta a Vöröskeresztnek ajánlják fel adójuk 1%-át, illetve magánemberként is több alkalommal támogatták kisebb-nagyobb összegekkel a szervezet munkáját. Ezt a szokásukat viszont a felfüggesztik, nem hajlandóak a magyarellenes bűncselekmények sokaságát elkövető, azok súlyosságát kisebbítő gyöngyöspatai cigányok üdültetésére áldozni.
A gyöngyöspatai események már most kísérteties hasonlóságot mutatnak a zámolyi bűnöző cigányok emigrálásának esetével, amiről már kiderült azóta, hogy a hazai liberális értelmiség, politikai elit és néhány cigányvezető zsíros üzlete volt, anyagi és politikai haszon reményében. (Kuruc.info)
12.50: A helyszínre több országgyűlési képviselő is megérkezett, illetve több Magyarországon működő nagykövetség is kiküldte diplomatáit az események megfigyelésére. Egyre inkább láthatóvá válik az esemény műbalhé jellege, egy magánbirtokon szervezett tábor miatt ilyen erőfitogtatást nem produkál a szélsőségesen liberális tábor csak úgy, saját magától. (Index nyomán)
Előzmények:
Az egyik szervező közlése szerint a kiköltöztetetteket a csillebérci ifjúsági központban szállásolják el, az autóbuszok már meg is érkeztek Budapestre. Farkas János elmondta, hogy a kiköltöztetés reggel 8 órakor, a Vöröskereszt közreműködésével zajlott. Utalt arra, hogy a Véderő a korábbi bejelentés szerint péntektől vasárnapig tartja a harci tábort Gyöngyöspatán, a szervezet vezetőjének, Esze Tamás magántulajdonában levő birtokon.
Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, az akció egyik szervezője az MTI-nek azt mondta: a cigányok saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól. Akárhogy is  történt, a végeredmény nem sajnálandó, legalább egyszer a cigányok is megérezhetik azt, amit a magyarok mindennap érezni kénytelenek őmiattuk.
Hozzátette, hogy a férfiak mind a településen maradtak, próbálják védeni otthagyott értékeiket. Péntek délutánra országgyűlési képviselőket és "nemzetközi jogvédőket" várnak a helyszínre - közölte Bangó Tamás. Tehát a 2006 őszén csendben meghúzódó "civilek" ismét megpróbálnak feszültséget szítani, hogy saját létezésüket megindokolhassák.
Amikor az autóbuszok elhagyták a települést, az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint legalább tíz rendőrségi kisbusz érkezett Gyöngyöspatára. Kérdés, mit keres ott az AP hírügynökség? Annyira magas hírértéke van Amerikában egy magyarországi település eseményeinek?
(MTI nyomán)
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni.