Már csak három embert keresnek a kanadai hatóságok abból a többségében magyarországi cigányokból álló bandából, amely a feltételezések szerint Hamilton városában működtetett egy emberkereskedelmi hálózatot. K. Gizella ellen, akit pénteken Torontóban tartóztattak le, itthon öt különböző ügyben adott ki körözést a rendőrség.

Letartóztatták Torontóban múlt pénteken K. Gizella magyar állampolgárt, akit a kanadai rendőrség a Hamilton városában tavaly leleplezett emberkereskedelmi üggyel összefüggésben körözött – tudta meg lapunk kedden Marc LaPorte-tól, a kanadai rendőrség szóvivőjétől. Mint korábban írtuk, a terhelt nem volt ismeretlen a hazai hatóságok előtt sem: Magyarországon K. Gizella ellen 2006 és 2008 között öt ügyben – egy esetben zsarolás és négy esetben csalás gyanúja miatt – folyt büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon, s ezek mindegyike miatt később körözést adtak ki ellene.

Emlékezetes, a közvéleményben felháborodást kiváltó emberkereskedelmi ügyre tavaly derült fény azután, hogy az egyik áldozat egy helyi szociális munkásnak elmondta, vele együtt korábban többeket csábítottak Magyarországról Kanadába, munka ígéretével. Az áldozatok beszámolói alapján a repülőtéren elvették irataikat, és arra kényszerítették őket, hogy cigány származásukra hivatkozva igényeljenek menekültstátuszt. Tették ezt annak ellenére, hogy többen az érintettek közül nem is voltak cigányok. Ezután a terheltek a becsapott emberekkel bankszámlát nyittattak, ahová a segélyt utalhatták a kanadai hatóságok, a befolyt összeget azonban maguk vették fel az illetékesek helyett. Az áldozatokat – akik közül a külföldi hatóságok egyelőre 19 embert azonosítottak – hónapokon át pincékben tartották, és kevés pénzért vagy teljesen ingyen dolgoztatták őket az építkezési vállalkozásukon.

Az esettel összefüggésben, amely Kanada történetének legnagyobb emberkereskedelmi ügye, 14 embert gyanúsítanak, köztük egy fiatalkorút. A társaságot összesen több mint félszáz bűncselekménnyel vádolják, többek közt emberkereskedelemmel, lopással és bűnszervezetben való részvétellel. Hárman – D. Ferenc, D. Gizella és K. Zsanett – továbbra is szabadlábon vannak.
(MNO)
Kuruc.info: még egyszer: "Kanada [egész] történetének legnagyobb emberkereskedelmi ügye"... Hát igen, a cigányok nem kispályások – és nem csupán Kanadában csinálják ezt. Mindenhol máshol is övék az emberrablás – amely áldozatai sokszor egyenesen szervkereskedőkhöz (azaz a biztos halálba) jutnak (kötelező cikk ITT). De nem, a kormány nem lép fel ez ellen a nemzetbiztonsági kockázat ellen, miközben, ugye, Sarkozy, Berlusconi meg ezer másik külföldi politikus a legkeményebb eszközöket veti be a cigányság ellen.