Szombaton a cseh rendőrség letartóztatott 21 hazafit, akik az egyre elviselhetetlenebb méreteket öltő cigánybűnözés ellen tüntettek az ország északnyugati részén található településeken: Novy Borban, Varnsdorfban és Rumburkban.

Nem a cigánybűnözőt teperik le
A Társadalmi Igazság Munkáspártja (DSSS) elnevezésű cseh hazafias párt több száz aktivistája a bűnöző cigányok terrorizmusától sújtott három városban rendezett felvonulást, a növekvő bűnözés ellen tiltakozva. A rendőrség azonban – amely a közrendet egyre kevésbé képes biztosítani Novy Bor, Varnsdorf és Rumburk városokban – 21 demonstrálót őrizetbe vett. „A hatóságok 21 tüntetőt tartóztattak le, köztük két olyan személyt is, akiknek a ruháján náci jelképek voltak láthatók” – tájékoztatta az AFP tudósítóját Jarmila Hrubesova rendőrségi szóvivő.
Varnsdorfban a biztonsági erők vízágyúkat is bevetettek a hazafiak ellen, akik meg akartak rohamozni egy kollégiumot, amelyben cigányokat szállásoltak el. A tüntetők köveket, petárdákat és üres üvegeket hajigáltak a vízágyúkkal megjelenő rendőrökre. A küzdelem órákon keresztül tartott. Szemtanúk arról számoltak be, hogy több száz helyi lakos csatlakozott a radikális nemzeti párt rendet és közbiztonságot követelő tüntetéséhez. (És a helyi lakosoknak feltehetően az ellen sem volt ellenvetésük, hogy a számos bűncselekményt elkövető cigánynak is otthont adó tömegszállást a hazafiak megrohamozzák.)
Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, az utóbbi hónapokban erőteljesen növekedett a bűnözés Csehország egyes északnyugati vidékein, mivel az ország más területeiről cigányok sokasága telepedett le a térségben. Tömeges megjelenésük oka megalapozottnak tűnő feltételezések szerint az, hogy ingatlanspekulánsok üresen álló házakat vásároltak fel a környéken, amelyekbe azután romákat költöztettek – a „hátrányos helyzetű rétegeket támogató” személyeknek juttatandó kormányzati támogatás reményében.
Magyarán: a magyarországinál nem sokkal különb cseh politikai elit agyament intézkedései nyomán cigánybűnözők százait sikerült rászabadítani számos északnyugat-csehországi település békés lakóira. A nemzettársaikért felelősséget érző cseh hazafiak is megjelentek a térségben, és számos demonstráción követelték a cigányok megrendszabályozását és a közrend helyreállítását. A rendőrség azonban a hazafiakat Csehországban is üldözi. A kormányzat pedig polkorrektkedik és mellébeszél. „Annak ellenére, hogy sokan negatív tapasztalatokat szereztek bizonyos bűncselekmények elkövetőivel kapcsolatban, a Cseh Köztársaság népének semmiképpen sem szabad elfogadni a szélsőséges eszméket, amelyek nevében egyesek kollektív büntetést követelnek” – olvasható a cseh kormány emberi jogi biztosának, Monika Simunkovának hazug nyilatkozatában.
Forrás ITT.
Perge Ottó
(Kuruc.info)