Osztolykán titkára
Latorcai János az Országgyűlés levezető elnökeként a keddi ülésen fegyelmezett egy szakértői páholyban nevetgélő nőt, de az nem hagyta abba. Az illető az igazoltatás során megpróbált hazudni, de lebukott.
Abban a szakértői páholyban, amit a Jobbik és az LMP közösen használ, a keddi ülésen egy nő nevetgélt és ivott (ezt az ülésen tilos), majd mikor az elnök rászólt, gúnyosan mosolygott csak. Részlet a jegyzőkönyvből:
"Fölhívom a 2-es páholyban világossárga kardigánban helyet foglaló szakértő hölgy figyelmét, hogy önnek nincs lehetősége ott ülve bármilyen folyadékot fogyasztani vagy enni, úgyhogy ennek megfelelően tisztelettel kérem, hogy tartsa be az országgyűlési törvényből önre eső dolgokat. (A szakértő hölgy nevet.) Nagyon szépen megkérem, hogy ne is kritizálja, még csak mosollyal sem mindazt, amit mondok, mert akkor kénytelen leszek az országgyűlési törvénynek megfelelően önt onnan a páholyból eltávolítani, és kérem ezt a továbbiak során is figyelemmel lenni. (A szakértő hölgy továbbra is nevetgél.) Úgy gondolom, egy szakértőtől külön elvárható, hogy ha bejön az Országgyűlésbe, akkor olvassa el előtte, hogy mi vonatkozik rá viselkedési szempontból. Ezt különösen ajánlom önnek."
A terembiztosok Latorcai kérésére megkérdezték, melyik frakció szakértője. A nő azt mondta, a Jobbiké, de később az igazoltatás során kiderült, hogy nem igaz, mivel Osztolykán Ágnes LMP-s képviselőé. Tipikus cigány mentalitás: rákenni másra, amit elkövettünk.
Latorcai az eset után panasszal élt a Házbizottság zárt ülésén, de az esetnek egyelőre nincs következménye, a "szakértő" továbbra is bejárhat, míg Sneider Tamás személyi titkárát, Dér Zsoltot örökre kitiltotta az épületből a kiskirálykodó Kövér (a Magyar Szigeten tett, amúgy kétségkívül kissé polgárpukkasztó előadás miatt, de akkor is túlzó és jogtalan szankcióval).
(Kuruc.info)