Izraelben az elmúlt hetekben „zsidó nem kínoz zsidót” föliratos transzparensekkel többször is tiltakozásra került sor, amiért a Sábák izraeli belbiztonsági szolgálat állítólag kínozza a Dumá palesztin faluban elkövetett gyújtogatásos gyilkossággal gyanúsított zsidókat. Közben azt is láttuk, hogy a „megkínzott fiatalok” gyújtópalackokkal, gépkarabélyokkal hadonászva, a halálra égetett palesztin csecsemő fényképét megszurkálva miként ropják az örömtáncot egy jeruzsálemi lakodalomban. Ma délelőtt két „megkínzott fiatal” ellen benyújtották a vádiratot. A többi gyilkosról még hallgatnak – közli a Má'árív és a Válláh!Hádásot héber hírportál.

Ámirám Uliél gyújtogatós gyilkos – akár arab is lehetne...
Vajúdtak a hegyek és egy elcsípett afroázsiai, illetve egy amerikai eredetű zsidó terroristát szültek. Így lehetne összegezni a Lodi Területi Bíróságról ma délelőtt érkezett hírt, miszerint vádiratot nyújtottak be a 2015. július 31-én, Dumá ciszjordániai palesztin faluban elkövetett gyújtogatásos gyilkosság két gyanúsítottja ellen. Mint arról többször is beszámoltunk, zsidó telepesek a Náblúsz város közeli faluban rágyújtották a házat egy palesztin családra, amelynek következtében a két szülő és nyolc hónapos csecsemőjük a keletkezett tűzben halálát lelte. A Tel-Avivhoz közeli Lod (Liddá) város bíróságára benyújtott vádirat szerint a tűzhalált okozó két terrorista a 21 éves 'Ámirám Uliél, jeruzsálemi lakos és egy 17 éves kiskorú, a megszállt Ciszjordánia egyik zsidó településéről, a kinek nevét az életkora miatt nem tették közzé.
Zoom
A palesztin család felgyújtott háza a „bosszú” héber felirattal
Az első rendű vádlottat, 'Ámirám Uliélt három rendbeli gyilkossággal és két rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják. (A két rendbeli gyilkossági kísérlet vádja mögött az rejlik, hogy a „fiatalok” Dumá faluban gyilkolási szándékkal gyújtópalackokat hajítottak egy másik palesztin házba is, ám azok nem lobbantották lángra az épületet – J. K.) A Má'árív izraeli lap közli, hogy a 21 éves első rendű vádlott, 'Ámirám Uliél nős, egy csecsemő korú leánygyermek édesapja. A neve és ábrázata alapján afroázsiai származású gyilkos nemrégiben lett szélsőségesen ortodox zsidó, s egy ideig a Geulát Cijjon (Cion megváltása) nevű ciszjordániai zsidó előtelepülés lakója is volt.

A halálra égetett palesztin Davábsá család
Az elsőrendű vádlott a kihallgatása során további, az úgynevezett „tág mehír”, azaz „árcédula” palesztin- és keresztényellenes gyújtogatásos bosszúcselekményeket is beismert. Az izraeli sajtó szerint a Dumá faluban elkövetett gyújtogatásos gyilkosságnak kettőnél több gyanúsítottja is van, ám a Sábák nevű belbiztonsági szolgálat a vádirat benyújtásával egy időben egyelőre csak két vádlott személyét fedte fel. A másik vádlott, a 17 éves „fiú” egyébként amerikai-izraeli kettős állampolgár, ciszjordániai zsidó telepes.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info