Az áldozat 13 éves korában
Előkerült Polanski áldozatának 1977-ben felvett vallomása, amelyben az akkor 13 éves Samantha Geimer részletesen elmesélte, hogyan erőszakolta meg a 44 éves rendező – derül ki a Blikkből.
A kislányt anyja hagyta egyedül a rendezővel egy fotósorozat elkészítése közben. „Azt mondta, lefotóz a jakuzziban, s hogy vegyem le a blúzomat és a melltartómat, mert vizes lesz” – vallotta akkor Samantha. „Később megkért, hogy üljek bele a vízbe, de vegyem le a bugyimat is, mert nem szabad ruhástul bemenni. Csinált pár fotót, aztán bement a fürdőszobába, és meztelenül jött vissza. Beült mellém a fürdőbe, átfogta a derekamat, és meg akart csókolni. Aztán a lábam közé dugta a fejét, és percekig ott csókolgatott. Én mondtam, hogy ki akarok jönni a vízből, ő hagyta, de utánam jött.”

Samantha Geimer
A rendező végül a nappali kanapéján erőszakolta meg Samanthát. Vallomása szerint Polanski a behatolás után megkérdezte, szed-e fogamzásgátló tablettát, s amikor a lány nemmel válaszolt (és rendszerint 13 éves lányok nem is szoktak - a szerk.), análisan közösült vele, hogy ne ejtse teherbe.
Samantha a rendőröknek azt mondta, a rendező befejezett közösülést hajtott végre, s ezzel a szexuális zaklatásból nemi erőszakká minősült át az eset.
Bár klasszikus értelemben nem volt szó nemi erőszakról, a kislány állította: félt a rendezőtől, és azért hagyta magát. (Ráadásul itt nincs is szó arról, hogy drogokat adott be neki a pedofil zsidó - a szerk.) Hiába nem teperte le a rendező, egy 13 éves gyermekkel közösülni akkor is erőszak, ha az illető fizikailag nem áll ellen.
(Híradó - Blikk nyomán)
Kapcsolódó: