Vandálok felgyújtották keddre virradó éjjel az izraeli Latrún kolostorának kapuját, és keresztényellenes feliratokat fújtak héber nyelven a falaira - közölte kedden a rendőrség. Várjuk Feldmájerék elhatárolódását.

"Ismeretlenek teljesen elégettek egy fakaput, és keresztényellenes jelszavakat írtak az épület falaira, például azt, hogy Jézus egy majom" - mondta Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy vizsgálat indult az ügyben.

Más graffitiken a Migrón név volt látható, annak a legnagyobb és legrégibb ciszjordániai zsidó vadtelepnek a neve, amelyet vasárnap reggel ürítettek ki az izraeli legfelsőbb bíróság döntése alapján. A trappista kolostor egy dombtetőn áll Jeruzsálemtől nyugatra, a szent város és Tel-Aviv közötti út mentén, nem messze a megszállt Ciszjordániától.

Szélsőséges izraeli telepesek hónapok óta folytatják kampányukat palesztin falvak lakói, muzulmán és keresztény szent helyek, sőt még izraeli katonai létesítmények ellen is a kormány olyan döntéseit akarván megbosszulni, amelyek szerintük sértik érdekeiket. A megtámadott helyekre, épületekre az "Ez az ára" jelszót fújják.

Jeruzsálem latin pátriárkája, a szentföldi római katolikus egyház legfőbb méltósága közleményben kelt ki "e gyalázatos és a keresztényekkel szemben ellenséges cselekedetek" ellen.
(MTI nyomán, kép: The Jerusalem Post, Ynet)