"Szexuális orientációjuk felvállalására" biztatta a németországi buzi labdarúgókat Angela Merkel kancellár és Uli Hoeness, a Bayern München elnöke.
"Akinek van elég bátorsága, annak a tudomására szeretném hozni, hogy olyan országban él, ahol nem kell félnie a kitárulkozástól. Ez a politikai üzenetem" - tárulkozott ki Angela Merkel Berlinben.
"Tudomásul kell vennünk, hogy ilyen esetekben az egyéni környezetből eredő félelmek továbbra is jelen vannak, mégis tudathatjuk az érintettekkel: nem kell félnetek." Hoeness szerint csak idő kérdése, hogy egy-egy profi labdarúgó nyilvánosan felvállalja köcsögségét, és azt szeretné, ha a német klubok felkészülnének erre.
"Előbb-utóbb bekövetkezik ez, és az egyesületek remélhetőleg jól reagálnak majd. Az első lépést a játékosnak kell megtennie, az idegenbeli meccseken várható következményekért ugyanakkor nem lehet előre vállalni a felelősséget" - jelezte egyszersmind a lehetséges "nehézségeket" is.
Egy névtelenségét megőrző rettegő homokos futballista a Fluter magazinban nemrég úgy nyilatkozott, hogy félelmében mindennap el kell titkolnia szexuális irányultságát, amely ha kiderülne, szegény többé nem érezné magát biztonságban.
(MTI korrigálva)