John R. Allenről, az amerikaiak afganisztáni erőinek jelenlegi parancsnokáról kiderült, egy ideje intenzív e-mailezést folytatott a Petraeus-botrányt kirobbantó Jill Kelley-vel.
Az amerikai központi hírszerzést megrázta a szerelmi négyszög, David H. Petraeus tábornok után egy kollégája széke is meginogni látszik. Noha számos információ napvilágra került, az események és kapcsolatok hálójában még mindig vannak homályos részletek.

David Petraeus és Paula Broadwell
A történet egyik főszereplője Paula Broadwell, aki saját bevallása szerint nem kevésbé volt ambiciózus, mint hogy a nemzetbiztonsági tanácsadó posztjára fájjon a foga. Mentora is volt: nem kisebb név, David H. Petraeus. Broadwell az ő vezetői erényeiből írta közpolitikai doktori értekezését annak idején, ebből még nem is lett volna baj.
Csakhogy az egykori évfolyamelső szépségkirálynő és fitneszbajnok, későbbi példás feleség, családanya és veteránokat segítő önkéntes nem érte be ennyivel, neki az egész férfi kellett. Annyira, hogy a már több mint fél éve tartó viszonyt mindenáron megmentendő még fenyegető leveleket is képes volt küldeni egy másik nőnek, aki szerinte el akarta hódítani tőle Petraeust.
A másik nő, a libanoni származású, rendkívül mutatós Jill Kelley sztársebész férjével több mint tíz éve költözött a déli katonaváros, Tampa egyik legszebb házába. Kelleyéket hamar megismerték, fényűző partijaikon folyt a pezsgő és a kaviár, vendégeik között pedig a hírszerzés és a terrorelhárítás vezetői mellett az akkoriban még parancsnok Petraeus és helyettese, John Allen is gyakran megfordult. Sőt, később a hadsereg már egyenesen a Kelley-házba szervezte a fogadásokat.
A pazarló partik azonban nem maradhattak a végtelenségig büntetlenül, Kelleyék az évek alatt több mint kétmillió dolláros tartozást halmoztak fel, s összesen 11 per folyik ellenük. Jill pénzszerzési célzattal nemrég még attól sem riadt vissza, hogy mint Dél-Korea tiszteletbeli tampai konzulja egy 4 milliárd dolláros földgázberuházás útjának egyengetéséért 80 millió dollár "közvetítési díjat" kérjen, amit természetesen nem kapott meg. Nos, ez a hölgy robbantotta ki a Petraeus-botrányt, sőt már egy másik tábornok széke is inog miatta. John R. Allen az amerikaiak afganisztáni erőinek jelenlegi parancsnokáról ugyanis kiderült, egy ideje intenzív e-mailezést folytatott Jillel. Az FBI több tízezer oldalnyi levelezést vizsgál. Egyelőre még túl sok a homályos folt, nem tudni, milyen viszonyban álltak egymással, és hogy az egész levelezésnek volt-e köze Petraeus házasságtöréséhez.
A CIA főnöke nemrég benyújtotta lemondását, amit az amerikai elnök el is fogadott. Barack Obama úgy fogalmazott, Petraeus távozása elkerülhetetlen volt, mert a CIA-t nem vezethet egy olyan személy, aki bármilyen magánéleti titok vagy probléma miatt zsarolhatóvá vált. Petraeus maga ismerte el, hogy nem felel meg többé a CIA igazgatójával szemben támasztott elvárásoknak, és most inkább a családjával és a feleségével kell törődnie, ezért hozta meg a döntést, hogy távozik, és én ezért fogadtam el, nyilatkozta az elnök.
Petraeus távozására persze más okokat is keresnek a háttérben, felmerült többek között a bengázi amerikai konzulátus elleni tragikus végű fegyveres támadás is, amely miatt még CIA-igazgatóként sok kritika érte. Közben az amerikai törvényhozás és a szenátus illetékesei azon háborognak, miért nem értesítették őket korábban arról, hogy az FBI vizsgálatot folytat a CIA igazgatója ellen. 
(Kossuth Rádió)