Talán többen olvasták a hét elején az alábbi hírt:
Egészen elképesztő tragédia történt Hollandiában egy ifjúsági futballmeccsen. A Nieuw Sloten és a Buitenboys játszott, mikor egy vitatott eset után három Nieuw Sloten-játékos esett neki a partjelzőnek, akit a földön fektében is ütöttek, rúgtak.
A 41 éves Richard Nieuwenhuizen az eset után néhány órával rosszul lett, és a kórházba szállítás után, hétfőn elhunyt. A három fiatalt letartóztatta a rendőrség.
Az üggyel kapcsolatban megszólalt a holland sportminiszter, Edith Schippers is, akit mélységesen megrázott a tragédia: „Elképzelhetetlen, hogy ilyen Hollandiában megtörténhet” - írta az Index, a tapasztaltabb olvasókban gyanút keltve ezzel a gyilkosokat máris mentegető mondatával: "A halálának okát még vizsgálják, de könnyen lehet, hogy a támadás is közrejátszott ebben." Nos, valóban könnyen lehet...
Az esetről sokkal többet a nyugati sajtó 90%-a sem ír. Megemlítik még, hogy a "gyerekek" 15-16 évesek voltak, és hogy a másik csapatban játszó, 15 éves fia szeme láttára verték félholtra áldozatukat.

Richard Nieuwenhuizen, akit agyonvertek a hazája vezetői által rászabadított bevándorlók
A tájékozottabbak valószínűleg azonnal gyanakodni kezdtek, ugyan milyen "gyerekek" lehettek ezek a gyilkos tizenévesek. És persze ismét annak lett igaza, aki bevándorlókra gyanakodott, a Nieuw Sloten nevű csapat tagjai ugyanis jobbára bevándorlók, elsősorban marokkóiak.
A német Der Tagesspiel meg is írta egy holland lapra hivatkozva:
"Az, hogy az Algemeen Dagblad szerint a három letartóztatott fiú marokkói, bizonyára nem könnyíti meg az ügyet. Egy 2011 novemberi belügyminiszteri jelentés szerint a 12 és 24 év közötti marokkói bevándorlóknak 40%-a volt már letartóztatva, elítélve vagy meggyanúsítva az elmúlt öt évben. Azokban a városkörzetekben, ahol a marokkói eredetűek alkotják a lakosság többségét, a fiatalkorú bűnözés aránya eléri az 50 százalékot."
Bizony, még az ultraliberális Hollandiában is számon lehet tartani a bűnelkövetők etnikumát, csak nálunk nem... Természetesen azért, mert a "mi marokkói bűnelkövetőink" messze vernék az igazi marokkóiakat is, ez pedig nagyon rosszul esne az irányukba oly gyöngéd érzelmekkel viseltető kormánynak.
A helyi RTL csatorna persze máris megtalálta a kiváltó okot: szerinte az áldozat "rasszista módon sértegette a bevándorló fiúkat", ezért lettek dühösek. (Életszerű, nem?) Az erről szóló írás felháborodottan mutatja be, a Facebookon rasszista és bevándorlóellenes megjegyzések sora kommentálta a cselekedetet, amelyet természetesen a legmesszebbmenőkig elítél a szerző - akit találják ki, hogy hívnak. Bizony: Peter Klein. Mint szinte minden európai országban, ott is ők gondoskodnak a bűnözők mosdatásáról és az áldozatok kriminalizálásáról...
(Kuruc.info - olvasónk nyomán, források: Sky.com, Der Tagesspiel, islamversuseurope.blogspot.hu, Facebook)