Utólag festették a szabályosan parkoló autója alá a mozgássérült-jelzést, majd elvontatták a járművet Tel-Avivban - állította egy izraeli nő, aki térfigyelő-kamerák felvételeivel bizonyítani tudta igazát. A Háárec izraeli lap szerint a város vezetése elnézést kért az eset miatt, és a kiszabott bírságot sem kellett megfizetnie.
Hila Ben Baruch nem hitt a szemének vasárnap este, amikor észrevette, hogy a délután az otthonához közel leparkolt autója eltűnt, helyére viszont mozgássérült-jelzés került.
Amikor felhívta a közterület-fenntartókat, akkor az ügyfélszolgálatos először azzal vádolta, hogy hazudik, majd közölte vele, hogy az elvontatott autóját pedig 1350 sékeles bírság megfizetése után kaphatja vissza.
Másnap reggel felháborodva átment a szemközti irodaházba, hogy kiderítse, látott-e valaki valami gyanúsat, és az egyik biztonsági őrtől meg is kapta az egyik térfigyelő mindent tisztázó felvételét.
A nő végül hétfőn este visszakaphatta az autóját, de elképedve tette fel a felvételt a Facebook-oldalára. „Látod, de egyszerűen nem is hiszed el. Alig öt perc alatt bűnözőt csináltak belőlem" – írta a videó mellé. A város vezetése ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet.
(Index nyomán)