Bűnös dolognak tartja az azonos neműek "házasságát" Kirill orosz pátriárka. Az egyházfő erről Moszkvában beszélt, amikor Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával találkozott.
Zoom
Középen a buzik mellett kampányoló Jagland és a harcot a liberális nyomulással felvevő Kirill pátriárka
"Ha az ember úgy dönt, hogy ilyen életmódot választ, joga van hozzá, de az egyház feladata az, hogy leszögezze: ez Isten színe előtt bűnös dolog" – mondta az ortodox egyházfő a 47 tagállamot tömörítő szervezet norvég főtitkárának.
A pátriárka elmondta: örömmel fogadta a nagy tömegeket megmozgató tüntetések hírét az azonos neműek "házassága" ellen Franciaországban. Megállapította: az azonos neműek "házassága" "olyan bűn, amelyet az emberiség történetében először törvénnyel igazolnak".
Thorbjorn Jagland nemrég lezajlott moszkvai látogatásán azt kérte: az orosz törvényhozás alsóháza, a duma ne fogadja el a homokos propagandát tiltó törvényt. "Nagyon fontos, hogy bármilyen újonnan elfogadandó törvény ne ássa alá a véleményszabadság alapjogát" – mondta.
A jogszabály elfogadását a Kreml és az orosz ortodox egyház szorgalmazta. A törvény kimondja, hogy egész Oroszországban jogellenes "a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű propaganda". A törvény alapján tilos lesz minden olyan nyilvános rendezvény, amelyen mindenféle "jogokat" követelnek az aberráltaknak.
(MTI korrigálva)