Brüsszel városa elutasítja a homofóbia minden formáját, a belga főváros mindenki számára nyitott és mindenki irányában toleráns - zengi büszkén a világba felvilágosult szólamait a belga főváros polgármesterének közleménye. A haladó szellem megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatását pénteki számában a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap közölte, miután egy homokos "pár" erőszak miatt feljelentést tett az őket bántalmazó rendőrök ellen.
A két fiatal "férfi" múlt pénteken egy koncertről távozva keveredett szóváltásba a rendőrökkel, akik eleinte mindössze arról tájékoztatták őket, hogy át kell menniük az utca másik oldalára, mert az az oldal, ahol mentek, le volt zárva. Az RTBF belga közszolgálati televízió beszámolója szerint a rendőrök azt követően dühödtek fel, hogy az egyik férfi viccelődni kezdett velük.
"Akkor szabadultak el végleg a dolgok, amikor elővettem a mobilomat, és közöltem, hogy akkor most felveszem a történteket, mert úgy éreztem, hogy a rendőrök túl messzire mennek" - magyarázta a televíziónak az egyik buzi jól látható véraláfutással a jobb szeme alatt. A "férfi" szerint ekkor 4-5 rendőr körülvette, a földre nyomta és ütlegelni kezdte.
"Csak annyit kérdeztem, hogy milyen okból intézkednek velünk szemben, erre négy pofon volt a válasz, a rendőr pedig büdös balos szarnak és mocskos kis buzinak nevezett" - mondta a "pár" másik bántalmazott tagja.
Az ügyet az ügyészség és a rendőri visszaéléseket vizsgáló állandó bizottság, a Comité P is vizsgálja. Az érintett rendőröket kihallgatták, a vizsgálat végéig azonban a rendőrség a konkrét ügy részleteiről nem nyilatkozik.
"Ha bebizonyosodik, hogy a vádak igazak, annak súlyos következményei kell, hogy legyenek. Ez a viselkedés elfogadhatatlan" - jelentette ki kötelező polkorrektséggel Ilse Van De Keer, az érintett brüsszeli kerület rendőrkapitánya.
Freddy Thielemans, Brüsszel polgármestere közleményében világossá teszi, hogy a belga főváros "mindig is azért küzdött", hogy a városban a "leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű" (LGBT) közösség tagjai is otthon érezhessék magukat, és a városvezetés a "homofób diszkrimináció" minden formája ellen fellép, kiáll az "esélyegyenlőség" mellett, a polgármester pedig természetesen a brüsszeli köcsögfelvonulást is nyíltan támogatja.
"A homofób erőszak minden formája elfogadhatatlan. Brüsszel mindenki számára nyitott és toleráns, és itt a jövőben is mindenki szabadon kinyilváníthatja, hogy kihez vonzódik" - nyomatékosította szégyenteljes üzenetét az idióta Thielemans.
(MTI korrigálva)