A zsidók pászkaünnep első estéjére igyekvő izraeli rendőrtisztre és családtagjaira adott le lövéssorozatot tegnap este egy Kalasnyikovval fölfegyverkezett palesztin a ciszjordániai Hebron város közelében. A támadás következtében az izraeli rendőrtiszt életét vesztette - írja a Jiszráél Há-Jom című hírportál.
A megszállt Ciszjordánia egyik legnagyobb városa, Hebron közelében egy palesztin fegyveres sorozatlövéseket adott le a 35-ös számú országúton közlekedő izraeli járművekre. A rohamsisakot viselő magányos palesztin férfi több autóra is tüzelt, ám csak egy személygépkocsit talált el, amelynek vezetője, egy 40 év körüli izraeli rendőrtiszt meghalt, a vele utazó felesége súlyos, míg kilencéves gyermekük könnyebb természetű sérülést szenvedett.
Zoom
Izraeli katonaság a lövéssorozat színhelyén Hebron közelében
Izraeli biztonsági források a Jiszráél Há-Jom című hírportálnak elmondták: ezúttal magányos, semmilyen palesztin szervezethez nem tartozó elkövetőről van, s ez a tény lehet az oka annak, hogy az izraeli biztonsági szervek nem jelezték előre a várható támadást. Katonai biztonsági szakértők a lapnak megerősítették, hogy magányos támadók bármikor színre léphetnek, s igen nehéz az előzetes lefülelésük.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info