Egy lenyelt kupakot akartak eltávolítani az orvosok Delhiben egy 63 éves üzletember gyomrából, de egészen mást találtak ott. Tizenkét aranyrudat távolítottak el a hasából.
Az orvosok beszámolója szerint a férfi április 7-én ment be hozzájuk, hasfájásra panaszkodott és hányt. Azt mondta, hogy véletlenül lenyelte egy vizesüveg kupakját, azért van rosszul.
A röntgenfelvételen azonban nem találták kupak nyomát, felfedeztek viszont valami mást, ami valamilyen fémnek tűnt. A kórház egyik sebésze azt mondta: meglepődtek, amikor a beteg gyomrából nem egy, hanem összesen tizenkét, egyenként 33 grammos aranyrúd került elő. Kupak egy sem – írja a brit Daily Mail a The Indian Express alapján.
A hatóságok lefoglalták a nemesfémet, a férfit pedig bevitték, hogy kifaggassák az arany eredetéről - valószínűleg Szingapúrból csempészte az országba a kórházba érkezése előtt tíz nappal. Ha a rudak a gyomrában maradnak, néhány nap múlva vérzést, rosszabb esetben fertőzést okozhattak volna, vagy kilyukaszthatták volna a beleit.
Indiában nagyon népszerű az arany, de a behozatalát megszigorították a hatóságok a csempészet elharapózása miatt. Többször is emelték az import után fizetendő adót, a csempészek ezért más megoldásokkal kénytelenek próbálkozni.
(HVG)