Frissítés: Hat izraeli katona lelte halálát, hét pedig megsebesült az Eskol körzetre irányított aknatámadás következtében - jelentette röviddel ezelőtt a Fálásztin el-Jom (Palesztina ma) hírportál.

Mentőhelikopter szállítja a sebesülteket Eskolból (Fotó: Ido Erez)
Az Eskol körzet ellen a Gázai övezet területéről indított aknatámadást a hírportál szerint az Iszlám Dzsihád El-Kudsz nevű katonai szárnya vállalta magára.
Az El-Kudsz (Jeruzsálem) közleményében hangsúlyozza, hogy az aknatámadást az izraeli hadsereg által ma délután a tengerparti Sáti menekülttáborban végrehajtott újabb vérfürdő megtorlásának szánta. A Sáti menekülttáborban (ahol korábban négy focizó gyermeket gyilkoltak meg - J. K.) ma délután tíz gyermek lelte halálát, és negyven személy megsebesült az izraeli hadsereg támadása nyomán.
El-Kudszi - Kuruc.info
2. frissítés: összesen kilenc megszállót sikerült kiiktatni tegnap
Kilenc izraeli katona és legalább tizennyolc palesztin halt meg különböző támadásokban a Gázai övezetben a hétfői nap folyamán.
Az izraeli fegyveres erők tájékoztatása szerint négy katonájukkal egy gránáttámadás végzett a gázai határ közelében. Öt másik katona tűzharcban vesztette életét Gázában.
A palesztin hatóságok arról számoltak be, hogy nyolc gyerekkel és két felnőttel végzett egy izraeli légitámadás egy gázai parkban. Az izraeli hadsereg ezzel szemben azt állította, hogy a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveresei által kilőtt, célt tévesztett rakéta okozta a pusztítást.
A Hszinhua kínai hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az este folyamán légicsapásokban nyolc palesztin meghalt és tízen megsebesültek a Gázai övezet északi részén. Az AFP hírügynökség más forrásokból tíz halálos áldozatról írt.
A palesztin hatóságok szerint Izrael gázai offenzívájának az övezet 1060 lakosa esett áldozatul, többségükben civilek. A húsz napja tartó "konfliktusban" az izraeli hadsereg 52 katonája halt meg, emellett három civil vesztette életét.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: A Gázai övezet határához közeli izraeli Eskol körzetben a Hamász által kilőtt aknalövedék robbanása négy izraeli halálát, illetve hat személy életveszélyes sebesülését idézte elő röviddel ezelőtt - jelenti a Jediot Áháronot hírportálja.
A jelentések szerint az életben maradt, ám életveszélyesen megsebesült hat, vagy ennél is több személyt mentőhelikopterek szállították a Beér Sevá-i Szoroká kórházba. Az aknatámadás idején nem volt riasztás, és a Vaskupola rakétaelfogó sem működött, mert erre az nem alkalmas.
El-Kudszi - Kuruc.info