Az izraeli hadsereg hétfő este és keddre virradóra fokozta légicsapásait a Gázai övezetben, előtte felszólította a Gázaváros közeli környékek lakóit, hogy hagyják el otthonaikat. Közben Tel-Avivban péntek óta először riadót rendeltek el, a város térségében több robbanást is hallani lehetett, károkról egyelőre nem érkeztek hírek.
Az izraeli hadsereg hevesen támadta keddre virradóra a Gázai övezetet, ahol a nap első óráiban 17 újabb palesztin halt meg, ezzel pedig gázai biztonsági források szerint 1100 fölé emelkedett a július 8-a óta tartó izraeli hadművelet palesztin halottainak száma.
A hadsereg egyik légicsapásában megsemmisült Iszmáil Hanijének, az övezetet irányító Hamász egyik vezetőjének az otthona. A palesztin vezető és családja nem tartózkodott az épületben - jelentette az al-Aksza televízió. Biztonsági források tájékoztatása szerint a legutóbbi áldozatok - köztük több nő és gyerek - Rafah városban és a Bureidzs menekülttáborban vesztették életüket. A halálos áldozatok mellett a sebesültek száma elérte a 6500-at.
Az izraeli hadsereg eddig 48 katonát vesztett. A libanoni Hezbollah ellen 2006-ban vívott háború óta nem halt meg ennyi izraeli katona.
(MTI korrigálva)