Karácsonyfát rongált és kirakatokat zúzott be a „társadalmi igazságosságért” tüntető oaklandi horda.
Erőszakba torkollott a rendőrségi „túlkapások” (vagyis jogos fegyverhasználat fegyverrel fenyegetőző négerekkel szemben) elleni felvonulás a San Francisco melletti Oaklandben. Csütörtök délután 5 óra körül indult a „No Time Off” csoport felvonulása, amelyen mintegy 150 degenerált vett részt. „Nem adunk több időt a rendőrségnek a mindennapos faji megkülönböztetéssel és az állami erőszakkal kapcsolatban” – mondta el az egyik csuklyás-kapucnis [náluk ez sincs betiltva – V. T.] tüntető. Több „szülő” a családi karácsonyozás után vitte gyermekeit a tüntetésre. A szerencsétlen gyerekeket az NBC is megszólaltatta.
A felvonulók közül többen már az elején ellenségesen léptek fel, valaki közülük a tudósító tévés stáb kameráját is megütötte. „Nincs igazság, nincs béke” – kántálták.
Egy helyi étterem és egy bolt közötti utcaszakaszon mintegy harminc kirakatot törtek be. Az üzletekből bort loptak, bevedelték, aztán az üres üvegekkel hajigálták be a kirakatokat.
Zoom
Ezután láttak neki az agymosottak a Jack London téri, „társadalmilag igazságtalan”, irritáló karácsonyfa lebontásának. A világítást kitépték, a díszeket az utcára hányták, miközben továbbvonultak. Egy szemeteskukát is felgyújtottak.
Zoom
Mintegy negyven oaklandi rendőr biztosította a véleménynyilvánítás szabadságát. Rendőri túlkapás – ezúttal, sajnos – nem volt.
A hét elején a térség rendőri szakszervezeteinek vezetői nyílt levélben mutattak rá, hogy a tüntetőket erőszakra bátorítják az egyenruhások ellen. Nyílt párbeszédet javasoltak a közelmúltban történt esetekkel kapcsolatban, amikor is halállal végződő rendőrségi fegyverhasználatra került sor feketék terhére.
Verőcei TiborCBS San Francisco, NBC Bay Area és Infowars nyomán