Nem sértették meg a törvényeket azok a szalafisták, akik Saríarendőrség feliratú dzsekikben járőröztek Wuppertal utcáin - döntött a bíróság.
Zoom
Kilenc embert vettek őrizetbe 2014 szeptemberében a nyugat-németországi városban, akik Saríarendőrség feliratos dzsekikben járták az utcákat, megállították az embereket, és felszólították őket, hogy ne járjanak diszkóba, kaszinóba és bárokba.
Zoom
Egy német bíróság döntése értelmében azonban a "járőrök" nem sértették meg sem az egyenruha-viseléssel, sem pedig a gyülekezéssel kapcsolatos törvényeket, így nem vonják őket felelősségre.
Zoom
Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet – számol be a BBC.
Kalasnyikovval egy tank tetején - humanitárius misszió
A "járőrök" az ultrakonzervatív szalafisták közé tartoznak. A most felmentettek egyike Sven Lau hitszónok (a lenti képen a középen vigyorgó szakállas), akinek az útlevelét az idén bevonták a német hatóságok, mert Szíriában járt, és felkerült róla egy kép az internetre, amelyen egy Kalasnyikovval egy tank tetején pózol.
Zoom
Azzal gyanúsítják, hogy harcosokat toboroz a dzsihadisták számára, és már börtönben is ült. Lau azonban azt hazudja, hogy humanitárius misszió keretében járt Szíriában.
(BBC - Origó nyomán)