Fiatalkorú szír és afgán menedékkérők szexuálisan molesztáltak egy lány testvérpárt egy müncheni fürdőben – írja a Welt a rendőrségre hivatkozva. A három "fiú" egyelőre még csak gyanúsított, egyikük tette Németországban már nemi erőszaknak számít.
Zoom
Egy 14 és egy 17 éves lány testvérpár volt szexuális támadás áldozata szombaton a müncheni Michaelibadban. A rendőrség hétfőn annyit mondott, hogy a két lányt három 15 éves "fiatal" molesztálta a fürdő csúszdájánál, de akkor még persze nem közölték a nemzetiségüket, az ugyanis politikailag kényelmetlen lett volna.
Először az idősebb lányt szemelték ki, akinek többször is hozzáértek a fenekéhez. Aztán egyikük benyúlt a fürdőbugyijába, és a nemi szervét fogdosta. Ez a német jog szerint már nemi erőszaknak minősül. Amikor a 14 éves húga is odaért, az ő fenekét is megfogdosták a "fiatalok" - bizonyára azért, mert szörnyű háborús körülményekből menekültek a német fürdőbe, és nem tehettek másként.
A két lány elmenekült, és az úszómesternél jelentették az esetet. A három támadót ezután kihúzták a vízből, még a helyszínen letartóztatták, ám később elengedték őket...
A rendőrség kedden a Welt című német lappal azt közölte, az egyik "fiú" szír, két társa pedig afgán. Mindhárman regisztrált menedékkérők. A szír "fiút" nemi erőszakkal vádolják, a két afgánt pedig szexuális indítékú bántalmazással.
(Die Welt - VS nyomán)