December 2-án Bécs Meidling kerületében a Theresien fürdőben egy 20 éves iraki betolakodó megerőszakolt egy 10 éves kisfiút. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelésre szorult.
Zoom
A tettest még a helyszínen őrizetbe vették. A kihallgatás során beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak arról beszélt, hogy "szexuális vészhelyzetbe került", ugyanis négy hónapja nem volt része nemi érintkezésben. Utoljára egy nővel volt viszonya Irakban, de az nem a felesége volt, mert ő, miután megszülte közös lánygyermeküket, betegségre hivatkozva nem volt hajlandó vele hálni. Ausztriában pedig egyáltalán nem volt intim kapcsolata, amit nagyon nehezen viselt, mert kifejezetten erős szexuális étvágya van.
A nyomozók azon kérdésére, hogy Irakban megengedett-e 10 éves fiúkkal szexuális viszonyt létesíteni, azt válaszolta, hogy ez a világ minden országában tilos. Tudja, hogy nagy hibát követett el, és a gyermeknek hatalmas törést okozott az életében, mégis meg kellett tennie. (Emlékezetes, Svédországban is egy tízéves fiút erőszakoltak meg az aberráltak - nincs mit tenni, ha nagy az étvágy...)
Az ügyészség nyomoz tovább az ügyben, az ártatlan iraki menekült előzetesbe került.
A rendőrség először nem akarta az esetet "a fiú személyiségi jogaira" hivatkozva nyilvánosságra hozni. Valójában inkább arról van szó, hogy "politikailag kényes az ügy" - az ő szavaikkal: a népesség körében nem akartak félelmet kelteni. Korábban nem számoltak be egy másik esetről sem, amikor egy menedékkérő egy 18 éves lányt erőszakolt meg.
"Az, hogy a vádlott csak pár hete van Ausztriában, semmiképpen nem játszott szerepet a bűntény elkövetésében" - hazudta Thomas Keiblinger rendőrségi szóvivő azoknak, akik adójából a fizetését kapja.
A bűntényről részletek is kiszivárogtak. A 10 éves fiú a medencében pancsolt, ahol - vesztére - megismerkedett egy szintén iraki 15 éves "menekülttel". Az ő társaságában érkezett a későbbi elkövető, aki a gyermeket a karjánál fogva egy WC-fülkébe rángatta, az ajtót bezárta, majd, miután a fürdőnadrágját lehúzta, megerőszakolta áldozatát. A fiú üvöltött a fájdalomtól, de senki nem hallotta, vagy nem merte hallani. A tettes, miután kiélte kulturálisan eltérő ösztöneit, elhagyta a kabint, és a háromméteres sáncról vidáman ugrált a medencébe, elvégre nem történt semmi különös.
A gyermek, aki végbéltájékon súlyos sérüléseket szenvedett, jelentette az esetet az úszómesternek, aki fölöttébb rasszistának bizonyult, és értesítette a rendőrséget. A 20 éves irakit, aki hazájában taxisofőrként dolgozott, és Ausztriában - természetesen - állami segélyből élt, még helyszínen letartóztatták.
(Kuruc.info - Kronen Zeitung nyomán - az osztrák lap cikke alatt "valamiért" kikapcsolták a hozzászólási lehetőséget...)