Lipcsében sertéstetemet dobtak arra a telekre, ahol nemsokára egy mecsetet építenek. A döglött állat tetemére ismeretlenek vörös festékkel ráírták, hogy „Mutti Merkel”. A mecsetépítés helyszínének kitudódása óta több disznót is hajítottak a kiszemelt telekre, és fölgyújtottak egy nagyobb szeméttárolót is. A lipcsei rendőrség szerint politikai indítatású cselekedetről lehet szó – írja a Münchenben megjelenő Abendzeitung (Esti Újság).
Zoom
Elszállítják „Mutti Merkelt” a leendő mecset telkéről (fotó: dpa)
Lipcsében új és nagyméretű mecset építésére kapott engedélyt az áhmádijjá muszlim közösség a német nagyváros helyhatósági vezetésétől. A városháza és a muszlim közösség közötti megegyezés értelmében a nagyméretű kupolával ellátott mecsethez a korábbi elképzelésekkel ellentétben csak egy minaret fog tartozni. Már tavaly ősszel nyilvánvalóvá vált, hogy az új mecset Lipcse Gohlis városrészében épül.
Zoom
A leendő lipcsei mecset látványterve
A mecsetépítésre kiszemelt telekre szerdáról csütörtökre virradó éjszaka eddig ismeretlen személyek egy döglött disznót dobtak, s az állat hasára vörös festékkel rápingálták, hogy „Mutti Merkel”. A mecsetépítítés helyének ismertté válása óta a lipcseiek eddig már többször is dobtak sertéstetemet, sőt nemrégiben a helyszínen egy nagyméretű hulladéktárolót is felgyújtottak. A nagyeszű lipcsei rendőrség szóvivője a müncheni Abendzeitung kérdésére elmondta, hogy sejtésük szerint politikai indítatás lehet a ma éjszakai cselekedet mögött, s az ügy kivizsgálását a rendőrségtől átvette az államvédelem.
Hering J. - Kuruc.info