Németországban a koalíciós pártok megállapodtak arról, hogy törvényt dolgoznak ki "a menekültek integrációja érdekében", és újabb intézkedéseket tesznek a terrorizmus elleni küzdelemben - jelentették be a pártok vezetői csütörtökön Berlinben.
Angela Merkel kancellár, a magát jobbközépnek hazudó CDU elnöke kiemelte, hogy Németországban most először alkotnak törvényt a menedékkérők és menekültek beilleszkedéséről. A jogszabály a "támogat és követel" elvén alapul, a jogok mellett a kötelességeket is rögzíti, legfőbb célja a munkaerőpiaci integráció előmozdítása.
Sigmar Gabriel alkancellár, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte az integrációs törvény kidolgozását. Képes volt még azt is hozzátenni, hogy "sokat elértünk a migránsoknak", és ez "nagy nyereség társadalmunknak".
Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke kiemelte, hogy kötelezővé teszik az állam integrációs "ajánlatainak" elfogadását, és a szociális juttatások csökkentésével büntetik az elzárkózást ezektől az ajánlatoktól.
(MTI nyomán)