Két ember életét vesztette és többen eltűnhettek, mikor a tengerbe omlott a riói olimpiára épített egyik biciklis híd csütörtökön, tragikus módon éppen az olimpiai láng fellobbanásának napján.
Zoom
Fotó: Twitter
A tervező-kivitelező cég, a CREA-RJ képviselője bevallotta, hogy a januárban átadott híd tervezésénél nem számítottak arra, hogy a hullámok ilyen magasra is felcsaphatnak a hídra, és ezzel meggyengítik a szerkezetét.
Ahogyan a felvételeken is látható, nagyjából egy 50 méteres szakasz omlott bele a tengerbe a csaknem 4 kilométeres híd közepe, és a baleset után jogosan tehetjük fel a kérdést: vajon milyen állapotban lehetnek az olimpiára tervezett építmények?
Az ötven méterig felcsapó hullámok egyike csütörtökön szó szerint felemelte a biciklis híd egyik szakaszát, ami a visszacsapódás után összeomlott.
A hidat azért építették, hogy az olimpiára érkező turisták sportolás közben tudjanak gyönyörködni a közeli part lenyűgöző kilátásában, és könnyebben le tudjanak jutni a vízhez.
A braziloknak már a 2014-es labdarúgó-világbajnokság alatt is rengeteg problémájuk volt a rosszul szervezett stadionépítésekkel. Egy alkalommal 8 munkás halt meg, és a mérkőzések alatt is összeomlott egy híd.
Ehhez párosul a brazil kormány újabb botránya, Dilma Rousseff elnök - rövid időn belüli - megbuktatása, akiről bebizonyosodott, hogy egy második elnöki ciklus megszerzése miatt egy mozdulattal a szőnyeg alá söpörte országa gazdasági problémáit.
Egy harmadik katasztrófa is beárnyékolja az ország jövőképét: nem tudták megakadályozni a zikavírus továbbterjedését, melyről időközben kiderült, hogy a kóros kisfejűség mellett más, súlyos agyi problémákat is okozhat a magzatoknál.
(Híradó nyomán)