Három afgán menedékkérő a gyanú szerint megerőszakolt és megsebesített egy 21 éves diáklányt Bécsben, az elkövetőket elfogták, ők azonban nem ismerték be tettüket - közölte a bécsi rendőrség pénteken.
Roman Hahslinger rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a két 16 éves és egy 17 éves "fiatal" (ettől még akár 45 évesek is lehetnek a toleráns Európában -  szerk.) alkoholos befolyásoltságra hivatkozva (tudják, hisz Allah néha nagylelkűen félrenéz - a szerk.) azt hazudja, nem emlékszik arra, mit követett el.
A bűntény pénteken hajnali egy órakor történt. A 21 éves áldozat 30 éves barátnőjével együtt a bécsi Praterstern vonatmegállónál volt. Míg az idősebb barátnő pénzt vett fel egy bankautomatából, a fiatalabb lány elment egy nyilvános mosdóba. A hálás kis menekültek kifigyelték és megerőszakolták.
Zoom
Felvonulók kérték - migránssimogató tünti Bécsben 2015. október 3-án
A bűntett után eliszkoltak, a lány barátnője ezek után talált rá a földön fekvő áldozatra. A 30 éves nő az utcára szaladt segítségért, ahol több járókelő is látta az elszaladó "fiatalokat" és értesítették a rendőrséget.
A rendőrség harminc emberrel kezdte meg a környék átvizsgálását, és fél órával később a Praterstern pályaudvar közelében megtalálták a három Zsohár-zsánert.
A megtámadott lányt kórházba vitték.
A közelmúltban elkövetett támadások miatt a bécsi Praterstern térnél megemelt létszámmal van jelen a rendőrség, naponta mintegy százan teljesítenek itt szolgálatot.
Frissítés: Különösen kegyetlenül elkövetett erőszak volt
Gräf Szilvia, az MTVA bécsi tudósítója elmondta: a "fiatalok" először nem akartak vallomást tenni alkoholos befolyásoltságukra hivatkozva, este azonban egyikük beismerte a bűncselekményt.
A tett helyszíne Bécs egyik igen veszélyes része, többször is előfordult itt hasonló eset januárban és márciusban. Ez azonban most egy különösen kegyetlenül elkövetett erőszak volt – jegyezte meg a tudósító.
Az eset hajnali egy órakor történt. Az egyik lány egy bankautomatához ment el pénzt felvenni, míg a másik egy nyilvános vécéhez. Utóbbit a mosdóba menet figyelte ki a három retek. Az áldozatot a vécében találta meg barátnője, aki ezután az utcára rohant, és segítséget kért a járókelőktől. A rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőket.
A bécsiek az eset után számon kérték, miért nincs nagyobb rendőri jelenlét. Az elmúlt hetekben egyébként a Pratersternt szigorúbban védik, miután folyik egy drogcsempész-felderítő akció is, melynek keretében naponta száz rendőr teljesít szolgálatot.
(Kuruc.info - MTI - Híradó nyomán)
Kapcsolódó: