Hasonló a helyzet a Kiskunhalasi Őrzött Befogadó Központban, mint tegnap. Becslések szerint 250-300 migráns gyűlt össze a kerítés mögött. A helyszínen azt láttuk, hogy transzparenseket tettek ki, és alkalmanként a zárt terület hátsó részébe húzódnak - írja a Halasmédia.
Zoom
Aki el tudja olvasni a transzparenseket, annak fölösleges elmennie a szemészetre
A lepedőkön lévő feliratokon többek között az szerepel, hogy a magyarok a médián keresztül üzletet csinálnak az ő életükből, jövőjükből. Dél előtt nem sokkal egy nagyobb csoport elindult ebédelni, néhányan viszont maradtak a korábbi helyükön. A bejáratnál keresztben áll egy csapatszállító mikrobusz, benne készenléti rendőrök ülnek. Egy másik egység és a fegyveres biztonsági őrök egy csoportja távolabb álldogál.
Ha az operatőrök, fotósok dolgozni kezdenek, akkor a külföldiek is belekezdenek a skandálásba és a füttyögésbe. Azt is látni lehetett, hogy néhány külföldi zsákokba gyűjtötte az eldobált műanyag flakonok, papírok, zacskók, szemét egy részét.
Frissítés: Csak a fehér ember után mertek enni a finnyás a vadak a kacsamájból
A kora esti Híradóban az M1 tudósítója arról számolt be, hogy nem megerősített információk szerint a migránsok fő szószolója egy 51 éves, magát szírnek valló állampolgár, felesége és hét gyermeke Németországban van. Arról is beszámolt, hogy információik szerint szerdán a migránsok elutasították az ebédet, majd a vacsorát is, utóbbit azzal az indokkal, hogy romlott. Miután az intézmény egyik osztályvezetője előttük evett a kacsamájas pástétomból, utána kezdtek csak el enni.