Folyamatosan érkeznek a szerb fővárosba az illegális bevándorlók, éjjelente gyakran újabb ötvenen jelennek meg. Csak a buszállomás környékén most már hetek óta 600-700-an tartózkodnak napközben. Az éjszakát is hasonló létszámban töltik a szabad ég alatt a főként pakisztáni és afgán bevándorlók.
A humanitárius szervezetek pénteken már ebédet osztottak a migránsoknak Belgrádban a buszállomáshoz közel. A szerb menekültügyi főbiztossága és a rendőrség már hónapok óta nem engedik, hogy a betolakodók sátrakat állítsanak a fővárosban, ezért táboroznak főként a szabad ég alatt. A buszállomás közelében lévő parkból újrafüvesítés miatti ásás okán már kiszorultak. Mivel mobil vécék nincsenek a környéken, a tisztálkodást a buszállomás mögötti iparzónában végzik.
Nem hivatalos adatok alapján nagyjából ötezer migráns tartózkodik Szerbiában, az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adatai szerint „csak” 3600-an vannak. Ebből Belgrádban nagyjából ezren táboroznak, 600-700 fő a látható tömeg a buszállomás környékén.
Az M1 helyszíni tudósítója a Híradóban elmondta, hogy két nap alatt közel 300-an hagyták el a fővárost menetrendszerinti járatokkal. Ennek ellenére lassú növekedést tapasztalható Belgrádban. Annak ellenére is, hogy a szerb rendőrség és a hadsereg katonái közös járőrözésbe kezdtek.
(Híradó nyomán)