2016 januárjában a 25 éves fehér Rebecca Telford gyerekkocsiban tolta kilenchónapos kislányát, Layla-Jeant az Egyesült Királyságban lévő South Shields üzletsora közelében.
Zoom
Ekkor a jellegzetesen angolszász nevű és arcélű Rezzas Abdullah csak úgy odalépett hozzájuk, behajolt a gyerekkocsiba, és a kislány arcába köpött, majd azt kiabálta, hogy „A fehér embereknek nem szabadna szaporodniuk!” Amikor a nő kérdőre vonta, a férfi azt válaszolta, hogy „Kuss pics*ba!”, és elsétált.
A megdermedt nőnek egy szintén megdöbbent járókelő adott zsebkendőt, hogy a kislány arcán szerteszét lévő köpetet letöröljék. Az anya megpróbálta lefényképezni a támadót, de túlságosan megrendült volt attól, ami éppen történt vele. Végül a rendőrség a nagy forgalmú bevásárlóutca kamerái segítségével jutott Abdullah nyomára.
Zoom
A kis Layla-Jeant egy sor orvosi tesztnek kellett alávetni, hogy megállapítsák, hogy elkapott-e tbc-t vagy más fertőzést.
Rebecca Telford azt mondta: „Úgy hiszem, hogy pusztán azért köpte le, mert fehérek vagyunk, egyedüli nő és könnyű célpont voltam”.
Abdullahot már kétszer elítélték fehér nők elleni fajilag motivált támadásért, miután a South Tyneside-i Magisztrátusi Bíróság bűnösnek találta fajilag minősített közönséges testi sértésben, mely tárgyaláson a férfi nem jelent meg.
A Newcastle-i Koronabíróságon nyolc hónap börtönre ítélték, de 18 hónapra felfüggesztve, valamint rehabilitációt és mentális egészségügyi kezelést írtak elő neki.
„Egyáltalán nem vagyok rasszista”, mondta reflexszerűen az anya, hiszen tudta, hogy a gondolatrendőrség figyel, „de őszintén azt gondolom, hogy ha fordítva lenne a dolog, és én lettem volna a gyalázkodó az ő irányába, akkor velem másképpen bántak volna”.
Nem is gondolta rosszul. Nézzük meg, hogy a brit bíróság hogyan döntött egy lényegesen enyhébb fajsúlyú ügyben, ahol a felállás fordított volt!
2016-ban Kevin Crehan, Alison Bennett, Mark Bennett és Angelina Swales szalonnát tekert a Bristolban lévő Jamia Mosque (mecset) kilincsére, valamint egy “Nem kell mecset” szavakkal ellátott Szent György-zászlót (Anglia zászlaját) kötött annak kerítésére. 
Crehan egy év letöltendőt kapott, és 2016 decemberében, büntetése felének letöltésekor a börtönben meghalt. Az egyik Bennett kilenc hónap letöltendőt kapott. A másik Bennett hat hónapot, Swales négy hónapot kapott, ez utóbbi ítéleteket két évre felfüggesztve. 
Testi sértés fehér gyermekkorú személy sérelmére - 8 hónap felfüggesztve a muszlim elkövető részére. 
Muszlim vagyon elleni, rongálásnak is alig nevezhető cselekmény - 9-12 hónap letöltendő a brit elkövetők részére. 
Ennyit a törvény előtti egyenlőségről az Egyesült Királyságban. 
Hidra - Kuruc.info