Izrael megvizsgálná a palesztin-izraeli békefolyamat megújításának lehetőségét - közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök közelgő látogatása kapcsán - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
“Osztozunk az amerikai elnök szándékában, hogy megvizsgáljuk a békefolyamat felélesztésének módját”- mondta az izraeli kormányfő. Donald Trump amerikai elnök arra törekszik, hogy feltárja a palesztinokkal a békefolyamat újjáélesztésének módját. “Osztom ezt a vágyát az izraeli néppel együtt” - nyilatkozott Netanjahu.
“Békét szeretnénk, és a békére neveljük gyermekeinket” - tette hozzá, majd azt állította, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök viszont dicséri a terroristákat, és tettük súlyosságának mértékében pénzt folyósít nekik. ”Hallottam, ahogy azt mondja, hogy a békére nevelik gyermekeiket, de ez, sajnálatomra, egyszerűen nem igaz” - állította az izraeli kormányfő. Kiemelte, hogy Trumpot, "Izrael barátját" az "ország legnagyobb szövetségesét" megillető meleg fogadtatásban részesítik.
Donald Trump május 22-én, első külföldi körútjának második állomásán, Szaúd-Arábiából érkezik majd Izraelbe, egy napra. Látogatásának célja a bizalomépítés, a 2014 tavasza óta megszűnt palesztin-izraeli béketárgyalások felélesztése vagy közvetlen kétoldalú megbeszélésekkel, vagy több közel-keleti ország bevonásával, regionális kerekasztal keretében.
(MTI nyomán)